Correos, serviciul poștal național al Spaniei, a distribuit mai mult de 106 milioane de pachete în 2018. Aceasta reprezintă o creștere cu 61% față de suma totală a pachetelor pe care le-a gestionat în cursul anului precedent.

Numerele indică faptul că Correos a trimis, în medie, 9 milioane de pachete în fiecare lună în cursul anului trecut. Potrivit companiei, creșterea semnificativă a livrării coletelor este rezultatul creșterii rapide a comerțului electronic în Spania. Industria de retail online a înregistrat o creștere anuală de 20% în ultimii trei ani.

Cel mai mare efort logistic din ultimii ani

Compania de colete spune că cele mai recente cifre reprezintă un record pentru grupul logistic, mai ales în ultimul trimestru al anului, o perioadă în care au reușit să obțină "cel mai mare efort logistic din ultimii ani". De exemplu, în luna noiembrie, Correos a distribuit 10,5 milioane de pachete, iar în decembrie acest număr chiar crește la 13,2 milioane.

Aceste 24 milioane de expedieri din ultimele două luni ale anului reprezintă o creștere de peste 22% față de aceeași perioadă din 2017. De asemenea, în această perioadă a anului trecut, Correos Express a distribuit un total de 10,5 milioane de pachete.

Dintre toate expedierile administrate de Correos, 78,3% sunt cele interne, în timp ce 20,12% sunt transporturi de import, în principal din China, Japonia, Europa și SUA, în timp ce 1,54% sunt expediții la export, destinate pieței europene și asiatice.

Rezultatul comerțului electronic în creștere în Spania

Correos afirmă că numerele ridicate reprezintă o consecință directă a creșterii exponențiale comerț electronic în Spania arată ultimii câțiva ani. Un studiu efectuat de Comisia Națională de Piețe și Concurență arată că 49% dintre cumpărătorii online din Spania au primit pachetele prin Correos și Correos Express.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *