Disclaimer: Sunt un credincios religios în software-ca-a-serviciu model și au fost din 2004, când am implementat pentru prima oară Salesforce.com perfect fără un departament IT.

Unul dintre cele mai bune lucruri legate de slujba mea este că am plăcerea de a vorbi în mod regulat cu o gamă largă de clienți care vând online, de la mici companii cu capital de risc DNVB (branduri verticale digitale native) companiilor Fortune 1000.

În ultimele luni, am observat o schimbare în aceste conversații, în special modul în care întreprinderile mari și mici se gândesc la strategia digitală.

De exemplu, am vorbit recent cu o inițiere de mobilier inovatoare, care se gândește la sine ca o companie de tehnologie care creează experiențe digitale, spre deosebire de o companie "produs".

Era clar că accentul a fost pus pe experiența clientului dincolo de produs.

Nu e vorba de canapele, ci despre cod.

În mod similar, m-am întâlnit cu o corporație multinațională masivă, care are acum un grup de inovare care impulsionează metodologiile de pornire ușoară de test și de măsurare în mai multe unități de afaceri.

Ei încearcă să obțină "ei doresc să agile", de asemenea, un startup de software.

Mă face să mă gândesc la momentul în care prietenii glumesc dacă aveți părul drept, în mod inevitabil dorindu-vă că părul a fost curat și invers.

Companiile mari doresc să se comporte ca startupuri amabile. Cei mici vor să devină mari.

Toți vor să fie companii de tehnologie, deoarece "software-ul consumă lumea", iar lista celor mai valoroase companii din lume este acum dominată de tehnologie.

La un moment dat în cariera mea, am fost responsabil pentru echipele care construiesc platforma noastră de software-a-a-service.

Deținerea produsului și a ingineriei a fost o provocare interesantă și mi-a forțat să creez un cadru pentru ceea ce trebuie construit, ce să cumpere și ce să închiriez (adică integrarea unui partener sau consumarea unei oferte SaaS).

Există mulți lideri de idei de produs care au captat mai mult elocvent cum să se gândească cel mai bine la această provocare și sunt încrezător că i-am consultat atunci când m-am gândit la asta.

Cu alte cuvinte, ceea ce urmează este o sinteză a ceea ce am învățat să vorbesc și să citesc comentarii de la zeci de lideri de produse cu experiență în care am încredere și mi-a ajutat să-mi modelez gândirea cu privire la modul de abordare a deciziilor privind investițiile în tehnologie.

Deci, iată cum am luat decizii.

Când să construiți, să cumpărați sau să închiriați

Dacă capabilitatea era absolut esențială pentru ceea ce așteptau clienții să livrăm sau pentru un diferențiator cheie, am construit-o.

Dacă ar fi o capacitate comună pe care am putea să o încorporăm cu software-ul off-the-shelf sau cu codul sursă deschisă, mergeam de obicei în acea direcție, presupunând că costul dezvoltării nu era nesemnificativ sau costul achiziției nu era prea semnificativ.

O altă analiză cu utilizarea software-ului terț pentru o platformă software a fost în mod clar impactul IP al construirii unei platforme a cărei valoare a fost strâns legată de o terță parte.

În cele din urmă, dacă ar fi o capacitate comună care ar putea fi utilizată prin intermediul SaaS și conectată la platformă, aceasta a fost o abordare extrem de dorită, deoarece ne-a oferit o mai mare flexibilitate în viitor, păstrând în același timp o investiție scăzută atât în ​​licență, cât și în costurile de integrare.

Puneți-o într-un alt mod – dacă ar fi elementul cheie al propunerii noastre de valoare sau al unui diferențiator, construiți-o.

Când vine vorba de comerțul electronic, întreprinderile se confruntă cu o întrebare similară.

Nu este absolut in afara intrebarii de a angaja unii dezvoltatori pentru a construi un site complet personalizat de la inceput.

Este posibil ca costul să nu pară atât de descurajant la prima fard de obraz.

De fapt, nu este construirea inițială care este provocarea, este menținerea și dezvoltarea continuă pentru a ține pasul cu ritmul de inovare a tehnologiei de comerț electronic.

O companie mare și bine capitalizată ar putea să-și permită să meargă pe această cale, dar aș susține că nu este încă o investiție inteligentă.

Marea întrebare aici este "Sunteți o companie de software sau vindeți produse?"

Este greu să fii o companie de software.

Dacă nu vă propuneți și concentrați valoarea de bază (de exemplu, dacă vindeți canapele sau tricouri) atunci, aș recomanda să nu încercați să fiți o companie de software.

Cum rămâne cu cumpărarea?

Mă uit la licențele software și la platformele open source ca fiind echivalente cu "cumpărăturile" din cauza unor caracteristici analoage, cum ar fi costurile ridicate în avans și întreținerea continuă.

Nu începi de la zero, dar acum ai propria problemă.

Dacă vânzătorul de software adaugă capabilități sau necesită un nou patch de securitate, echipa dvs. de tehnologie trebuie să facă aceste upgrade-uri.

Este un ciclu de cost și atenție care nu vă întrerupe niciodată de misiunea dvs. de bază.

Din nou, dacă este absolut esențial pentru capacitățile dvs. sau dacă aveți cerințe extrem de personalizate, cumpărați un pachet software și planificați să continuați să investiți în întreținere și personalizarea continuă înainte.

Acum, să vorbim despre "leasing" care în acest caz se referă la un model de abonament SaaS.

Este un pic mai dificil când construiți propria platformă pentru a integra tehnologia SaaS în miez.

De fapt, este foarte util să continuăm să ne întoarcem la întrebarea "care este valoarea noastră de bază" atunci când încercăm să ne dăm seama ce să construim în fața unei părți terțe.

Dar, această abordare are o mulțime de beneficii, inclusiv un timp mai rapid spre piață, o integrare mai ușoară deschideți API-urile SaaS, reducerea costurilor inițiale și este, în mod obișnuit, mai ușor pentru utilizatorii de afaceri de configurare, reducând astfel sarcina asupra echipelor de tehnologie și operațiuni.

Adesea trecute cu vederea, modelul SaaS facilitează schimbul de tehnologii, pe măsură ce noii jucători și inovații vin pe piață.

Preocuparea generală cu SaaS este dacă va avea toate caracteristicile sau va fi suficient de personalizabil pentru a îndeplini cerințele specifice pe care le aveți.

În aproape orice situație, dacă noi sau clientul nostru am putea consuma o bună aplicație SaaS a terțe părți pentru a rezolva problema, am fost integrați în loc să îl construim.

Nu reinventați roata în special dacă nu este critică pentru valoarea dvs.

Deci, ce înseamnă acest lucru pentru o afacere de comerț electronic?

Dacă vă construiți o platformă personalizată, veți afla probabil că povara continuă de a îngriji și de a menține tehnologia proprietară va depăși rapid avantajele controlului absolut.

Văd acest lucru în fiecare zi, când $ 100MM + afaceri cu full-custom ERP. PIM, și coșurile de cumpărături renunță la păstrarea.

Ritmul schimbării nu a fost niciodată mai rapid, iar agilitatea de afaceri este acum cel mai mare diferențiator competitiv în domeniul comerțului cu amănuntul.

Pentru marea majoritate a comercianților, opțiunile viabile de astăzi sunt cumpărare (software) sau leasing (SaaS).

Iar flexibilitatea opțiunii de leasing a crescut în mod imens cu tot mai multă deschidere în platforme, mai multe API-uri, și abordarea fără cap a dezvoltării unor experiențe personalizate cu adevărat personalizate, în timp ce punerea în valoare a capacităților comerciale de bază, scalabilă Platforma de comerț electronic SaaS.

În cele din urmă, când vine vorba de rețeta pentru o strategie digitală câștigătoare, nu contează dacă sunteți o afacere de tip startup sau Fortune 100.

Angajarea dezvoltatorilor pentru a construi experiențe personalizate bogate, personalizate în React.js sau orice alt cadru vă va primi doar până acum.

Ponderea este mare pentru cei care încearcă să reinventeze roata și să încerce să fie companii de software.

Dimpotrivă, companiile centrate pe produse – indiferent dacă vinde electronice de consum, îmbrăcăminte sau rulmenți cu bile – care dau seama cum să facă tehnologie pentru ei, spre deosebire de încetinirea acestora, să modeleze viitorul comerțului cu amănuntul pentru anii ce vor veni.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *