Cumparatorii doresc o experienta personalizata. Obișnuia să fie că site-urile de comerț electronic oferite de cumpărătorii au cerut. Acum, datorită personalizării, site-urile de comerț electronic fac asta și multe altele. Ei stiu in avans ce cumparatori doresc sau au nevoie.

Personalizarea adaugă valoare. Construiește o relație.

Personalizarea este comună în comerțul electronic B2C. Netflix recomandă emisiuni bazate pe istoricul de navigare și vizionare al utilizatorului. Goodreads recomandă cărți bazate pe istoricul lecturii. Si asa mai departe.

Site-urile de comerț electronic B2B pot personaliza și ele. Desigur, Amazon Business personalizează experiența cumpărătorului. De fapt, dacă un site B2B este preocupat de concurența cu Amazon Business, personalizarea este caracteristica de implementat.

Tipuri de personalizare

Există multe modalități de personalizare pentru comerțul electronic B2B. Iată patru dintre ele.

Recomandări privind produsele. Propuneți produse către cumpărători pe baza produselor pe care le-au indicat un interes. Se poate baza pe o pagină de produs pe care o citesc sau pe produse pe care le-au adăugat în coșul lor. Mulți comercianți fac cu o secțiune "Clienții care au cumpărat de asemenea".

Pentru B2B, recomandările produsului sunt o modalitate puternică de a vinde produse pe care clienții nu le cunosc. Unul dintre clienții noștri de distribuție industrială, care au vândut în mod repetat prin repetări, a constatat că 40% din produsele vândute online nu au fost niciodată achiziționate de clienți offline. Utilizați ceea ce știți despre clienții dvs. pentru a le oferi produsele pe care le au nevoie.

Conținut personalizat. Vânzările B2B sunt adesea complexe. Ajutați la diminuarea complexității prin prioritizarea conținutului cumpărătorilor sunt afișate pe baza rolului pe care îl servesc intern, a tipului de echipament pe care îl au sau a industriei în care se află. Este posibil să aveți o bara laterală pe o pagină care sugerează resurse – specificațiile produsului, sfaturile de întreținere, videoclipurile – pe care un potențial client le poate găsi interesante. Puteți personaliza care resurse apar pe baza paginilor pe care un cumpărător le-a vizitat sau pe baza rolului pe care la indicat.

Mesaje de poștă electronică. Trimiteți e-mailuri personalizate clienților pe baza intereselor sau acțiunilor lor pe site-ul dvs. S-ar putea, de exemplu, să trimiteți clienților o ofertă specială pe baza unei pagini de produs pe care au vizualizat-o. Ai putea să-ți împărtășești o imagine albă scrisă pentru industria lor sau rolul lor.

Rezultatele cautarii. Cu ajutorul rezultatelor căutării personalizate ale site-ului, două persoane diferite care caută aceleași cuvinte pot vedea rezultate diferite pe baza activității pe site-ul dvs. Spune, de exemplu, cineva vine pe un site și caută "rășină epoxidică". În timp ce ar putea exista sute de produse potențiale, utilizează informații din paginile pe care le-a vizitat pentru a determina ce produse să includă în rezultatele căutării.

Punerea în aplicare

Pentru fiecare tip de personalizare, există mai multe metode de implementare.

Însoțit de platformă. Cele mai multe platforme comerciale de comerț oferă caracteristici personalizate de personalizare. Cercetați caracteristicile de personalizare existente pentru platforma dvs. Dacă intenționați să schimbați platformele, întrebați despre caracteristicile de personalizare. SAP Hybris, Salesforce Commerce Cloud și Episerver oferă toate facilitățile de personalizare care sunt conduse de învățarea mașinilor. (Compania mea este un reseller al Episerver.) Aflați ce opțiuni de personalizare există și ce este implicat în stabilirea și menținerea acestora pe termen lung.

Instrumente de la terți. Dacă platforma dvs. de comerț electronic nu oferă funcțiile de personalizare pe care le căutați, luați în considerare instrumentele terță parte, cum ar fi sistemele RichRelevance, Certona, 4-Tell și SLI. (Compania mea revinde 4-Tell și SLI Systems.)

Cod personalizat. Poate că vă întrebați: "Nu putem să ne construim singuri?" Cu siguranță, orice este posibil cu software-ul. Dar nu este întotdeauna recomandabil. Este o chestiune de timp și de bani. Personalizarea personalizată ar putea fi cu ușurință mai costisitoare pentru menținerea și, de asemenea, mai puțin puternice decât instrumentele de terță parte reputate.

Cum de a alege

Este ușor de măsurat rentabilitatea investiției din personalizare. De multe ori se plătește rapid. Atunci când evaluează vânzătorii, întrebați despre ROI așteptat și cum să calculați. Dincolo de aceasta, ia în considerare aceste criterii.

Muncă necesară. Cât timp va trebui compania dvs. să o pregătească și să o păstreze? Unele sisteme necesită câteva persoane care lucrează cu normă întreagă pentru întreținere. Altele minimizează timpul necesar. Înțelegeți efortul necesar pentru a vedea beneficiile promise.

Inovație. Recomandările produselor sunt tot mai mult o caracteristică standard. Cumpărătorii se așteaptă la acestea. Întrebați cum investește vânzătorul în noile tehnologii – dincolo de ceea ce fac deja toți ceilalți. Întreabă ce urmează acum pe orizont. De exemplu, personalizarea produselor este mult mai răspândită decât personalizarea conținutului. Cum va oferi vânzătorului un conținut personalizat?

De asemenea, aflați întârzierea de la momentul când recomandările sunt calculate la momentul în care sunt afișate unui utilizator. Sunt recomandările calculate în timp real în timpul sesiunii utilizatorului?Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *