Comerțul electronic din Belgia a fost în valoare de 10,67 miliarde de euro în 2018. Aceasta este o creștere de aproape 6% față de situația cu un an înainte. Consumatorii belgieni nu numai că au cheltuit mai mulți bani online, ci și au cumpărat mai des: anul trecut, cumpărătorul mediu belgian a cumpărat ceva online de peste 11 ori.

Publicitate

Omul-canal Webinar

eTail este singurul eveniment în care puteți învăța și puteți conecta cu un grup incredibil de 80 de vorbitori de nivel înalt de vânzare cu amănuntul. Aflați de la începători inovatoare și perturbatoare omnichannel. Cu conținut creat de gânduri, formate interactive și un accent deosebit pe tehnologia de vânzare cu amănuntul, eTail este conceput pentru a vă asigura că atingeți excelența omnichannel și profitați cu unitate. Descărcați Agenda

În anul 2017, numărul mediu de achiziții online pe consumator belgian a fost de 10,3, arată cele mai recente date de la compania belgiană BeCommerce. Cumpărătorii online din această țară din Europa de Vest cumpără mai ales produse cum ar fi jucării, haine și electronice de larg consum online.

Categorii de produse online în Belgia

Categoria de produse "jucării" a înregistrat o creștere a numărului de piețe online cu 11 puncte procentuale anul trecut, în timp ce "sport", "telecom", "media și divertisment" și "îmbrăcăminte" au crescut cu 3 puncte procentuale în aceeași perioadă.

"Belgia va crește la situația din Olanda"

Rata de creștere a comerț electronic în Belgia este oarecum incetinitoare, dar in continuare industria de retail online va continua sa creasca, spune Sofie Geeroms, CEO BeCommerce. "Când comparați situația noastră cu situația țărilor vecine, rămânem în urmă. Dar comercianții cu amănuntul belgieni, cum ar fi Schoenen Torfs, JBC și Standaard Boekhandel, investesc foarte mult. Vom crește spre nivelul, să zicem, Țările de Jos ", susține ea.

Bancontact și metode de plată populare cu cărți de credit

Atunci când consumatorii din Belgia trebuie să plătească pentru lucrurile pe care le cumpără online, folosesc cea mai mare parte Bancontact sau cartea de credit. Bancontact este cea mai populară metodă de plată online din Belgia, deoarece 68% din toate achizițiile au fost finalizate utilizând Bancontact. În același timp, 30% din banii cheltuiți online pentru aceste achiziții au fost plătiți utilizând această opțiune.

Cartea de credit este o altă metodă de plată preferată în Belgia: este utilizată mai puțin decât Bancontact, dar consumatorii folosesc cardul de credit pentru sumele mai mari, deoarece 42% din banii cheltuiți online au fost plătiți utilizând această opțiune.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *