Comerțul electronic în Germania a crescut cu 9,1 la sută anul trecut și valora în jur de 63 de miliarde de euro. Pentru acest an, este de așteptat o creștere suplimentară de aproape 9 la sută. Aceasta ar însemna că comerțul electronic în Germania va crește la 68 de miliarde de euro la sfârșitul anului 2019.

Publicitate

Indicele internațional de retail 2019
Ghidul definitiv al retailului internațional din 2019 și nu numai. Cum te clasează? Află acum.

Prezicerea provine de la IFH Köln și este mult mai optimistă decât predicțiile anterioare de la Handelsverband Deutschland, care prognozau că industria de retail online germană ar merita 58,8 sau chiar 57,8 miliarde de euro.

IFH Köln spune ratele de creștere online sunt în scădere, în timp ce creșterea absolută rămâne stabilă. Creșterea absolută a fost de aproape 5,5 miliarde de euro în 2017, 5,2 miliarde de euro anul trecut și va fi probabil 5,4 miliarde de euro anul acesta.

FMCG și DIY sunt printre motoarele de creștere

Potrivit IFH Köln, motoarele de creștere online sunt, la fel ca în anii precedenți, bunurile de consum cu mișcare rapidă, sectorul DIY & Garden și bunurile pentru casă și mobilier. „Slăbiciunea în creștere a piețelor de modă și electronice de consum în ansamblul sectorului de vânzare cu amănuntul, are, de asemenea, un impact asupra comerțului cu amănuntul online”, explică institutul german.

Aceste industrii pierd cota de piață în comerțul online, în favoarea sectoarelor mai mici, cum ar fi vânzările online de biciclete, mobilier și îngrijire personală și produse cosmetice.

Dezvoltarea comerțului electronic în Germania.
Dezvoltarea comerțului electronic în Germania. ©IFH Köln

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *