Chiar dacă protestele "Vestul Galben" din ultimele două luni ale anului 2018 au luat amploare, comerțul electronic din Franța a reușit să crească cu 13,4% anul trecut. Industria online de comerț cu amănuntul din Franța a fost în valoare de 92,6 miliarde de euro la sfârșitul anului trecut.

Publicitate

Omul-canal Webinar

Obțineți sfaturi pentru a maximiza veniturile și pentru a minimiza riscul în fluxurile de canale omni. Aflați cum puteți reduce fricțiunea pentru a crește fidelitatea și vânzările clienților. Înregistrați-vă pentru Webinarul nostru Omni-Canal

Aceste cifre au fost împărtășite de asociația franceză de comerț electronic Fevad astăzi. El și-a bazat studiul asupra informațiilor de la comercianții cu amănuntul online și asupra cantității totale de tranzacții efectuate de cei mai mari furnizori de servicii de plată din țară.

Protestele încetinesc ușor cifra de afaceri a comerțului electronic

Anul trecut, în Franța au fost cheltuite în total 92,6 miliarde de euro online. Potrivit lui Fevad, ritmul de comerț electronic a rămas în 2018, cu o creștere de 13,4%, deși a avut loc o scădere a ritmului de creștere în decembrie, datorită protestelor infamite de Veste galbene.

În ultima lună a anului trecut, comerțul electronic în Franța a crescut doar cu 8%, în timp ce în octombrie acesta a crescut cu 16%, iar în noiembrie cu 14%. "Impactul acestei încetiniri asupra cifrei de afaceri anuale a comerțului electronic este estimat la aproximativ 600 de milioane de euro."

Valoarea medie a comenzii continuă să scadă

Valoarea medie a comenzii a fost de aproximativ 60 de euro anul trecut, ceea ce reprezintă un declin de 5 euro față de situația cu un an înainte. Acest declin se întâmplă încă din 2012 și reflectă tendința consumatorilor de a cumpăra produse online de zi cu zi din ce în ce mai mult. Ar putea fi explicat și prin faptul că frecvența achiziției a crescut. Anul trecut, au fost înregistrate peste 1,5 miliarde de ordine, ceea ce corespunde unei creșteri cu 20,7% față de situația din 2017.

200.000 de site-uri de comerț electronic din Franța

Anul trecut au fost create 21.800 de site-uri noi de comerț electronic. Aceasta reprezintă o creștere de 12,6% față de anul precedent. În prezent, în Franța există aproape 200 000 de site-uri de comercianți activi.

Ea a prezis că comerțul electronic din Franța va depăși valoarea de 100 de miliarde de euro în 2019.

Etichete

Acțiune



Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *