Comercianții B2B știu că producerea literaturii de produse poate fi o mulțime de muncă. Exemplele includ fișele cu specificații și fișele tehnice de securitate. Ambele au nevoie de timp pentru a crea și a menține curent. Ele pot adăuga la volumul de muncă al unui comerciant deja ocupat.

Datele pentru literatură provin din locuri diferite. Unele dintre ele provin de la personalul de marketing, unele din managementul produselor, iar altele din sistemele de contabilitate și inventariere.

Indiferent, comercianții au nevoie de un sistem care să asigure că foile cele mai recente sunt pe site-urile lor și sunt disponibile în alt mod pentru personalul de vânzări – posibil în mai multe limbi. Foiile ajută cumpărătorii și se adresează regulamentelor și cerințelor în continuă schimbare de la, de exemplu, Departamentul de Transport al S.U.A. și Administrația pentru Securitate și Sănătate din S.U.A., printre alte agenții.

În plus, părțile externe, cum ar fi distribuitorii și publicațiile tipărite, depind de date, la fel ca și serviciile terților care stochează foile și oferă acces 24/7 pentru a satisface cerințele de reglementare.

Este o mulțime de a urmări.

În acest post, mă voi referi la modul de optimizare a procesului.

Rafinarea fișelor de date

Începeți prin a reflecta asupra proceselor existente. Cum produceți foi de date și cine este implicat? Procesul ar putea fi manual. Poate că echipa dvs. de marketing dezvoltă literatura de specialitate și o pune pe o unitate comună pentru accesul întregii companii. De acolo literatura este încărcată pe site-ul dvs.

Unele companii au dezvoltat o bază de date proprie pentru literatura de produs, pe care o integrează cu site-ul lor pentru a simplifica.

Alții folosesc un software de gestionare a informațiilor despre produse – cum ar fi inRiver (compania mea vinde), Riversand, Informatica – care este un depozit central al datelor despre produse care alimentează diferite canale și locații de distribuție. Aceasta poate face procesul de menținere a literaturii mult mai eficient. Software-ul PIM poate reduce, de asemenea, timpul necesar pentru a afișa noi produse pe site-ul dvs. Web.

Dacă optați nu pentru a utiliza software PIM, cu toate acestea, ia în considerare aceste trei sfaturi pentru a îmbunătăți eficiența.

  • Îmbunătățiți procesul de întreținere. Se poate aplica un singur fișier pentru mai multe pagini de produse? Dacă da, puteți să încărcați, să zicem, o foaie de spec. O dată și apoi să bifați o casetă pentru toate produsele pentru care se aplică. Există doar un singur loc pentru a actualiza fișierul, în loc să trebuiască să accesați fiecare pagină de produs.
  • Luați în considerare o bază de date separată. Dacă nu aveți o bază de date proprietară a literaturii produsului dvs., ar putea fi util să creați unul. Acest lucru vă va permite să creați o sursă centrală de informații care să se integreze cu mai multe site-uri sau servicii externe.
  • Eliminați concedierile manuale. Dacă stați cu un proces manual, există modalități de a face acest lucru mai eficient. Scrieți toți pașii din procesul dvs. și căutați oportunități de eliminare a concedierilor. Examinați procesul cu personalul și luați în considerare modul în care acesta este mai eficient.

De asemenea, gândiți-vă cum să oferiți cea mai bună experiență pentru cumpărători. Literatura de produs va construi încrederea și va ajuta la transformarea cumpărătorilor în clienți pe termen lung. Informația răspunde întrebărilor cumpărătorilor, ceea ce îi încurajează să comande de la dvs. Și au nevoie de date pentru a-și îndeplini standardele de siguranță impuse de reglementări.

Exemple

Iată câteva exemple privind modul în care companiile furnizează fișele tehnice despre produse pe site-urile lor.

Staples.com face trimitere la fișele tehnice de siguranță din partea de jos a paginii descrieri de produse, cum ar fi Controlul gheții Loctite Super Glue, de mai jos.

Notați albastrul

Luați notă de legătura albastră "Fișa tehnică de securitate" din partea de jos a acestei descrieri a produsului.

Staples.com oferă, de asemenea, o pagină către căutați un element iar rezultatele includ o legătură cu o fișă tehnică de securitate pentru produsele care corespund termenului de căutare. Acest lucru poate fi util dacă cumpărătorul caută mai multe fișe de date.

Staples oferă o pagină în care puteți căuta elementul și oferă o listă cu MSDS pentru produsele care se potrivesc cu termenul de căutare.

Staples oferă o pagină în care puteți căuta elementul și oferă listele "Fișă tehnică de siguranță" pentru produsele care corespund termenului de căutare.

Flinn Scientific este un furnizor de materiale științifice pentru educatori. Site-ul web al companiei include un buton din paginile de produs pentru a vizualiza fișa cu date de securitate – SDS.

Flinn Scientific are un buton violet în partea dreaptă jos a fiecărei pagini de produs pentru a vedea fișa tehnică de securitate.

Flinn Scientific are un buton violet în partea dreaptă jos a fiecărei pagini de produs – "Vizualizare SDS" – pentru a vizualiza fișa tehnică de securitate.

Apoi, când utilizatorii fac clic pe acel buton, aceștia aterizează pe o pagină pentru a descărca fișierul PDF sau pentru ao salva în bibliotecă.

Utilizatorii de pe site-ul Flinn Scientific pot descărca fișa cu date de siguranță PDF sau pot salva în biblioteca lor.

Utilizatorii de pe site-ul Flinn Scientific pot descărca fișa cu date de siguranță PDF sau pot salva în biblioteca lor, așa cum se arată în partea dreaptă jos.

Carolina Biological Supply Company, un alt furnizor de materiale științifice pentru educatori, oferă o fișă tehnică de siguranță a materialelor – MSDS – pe o fila "Resurse" din partea de sus a fiecărei pagini cu informații despre produs.

Carolina Biological Supply Company oferă o fișă tehnică de securitate a materialelor - MSDS - pe o

Carolina Biological Supply Company oferă o fișă tehnică de securitate a materialelor – MSDS – pe o fila "Resurse" din partea de sus a fiecărei pagini de produs.

De asemenea, în secțiunea principală "Resurse", accesibilă de pe pagina de pornire, Carbonina Biological Supply include toate fișele tehnice de siguranță.

În principal

În secțiunea "Resurse", "Carolina Biological Supply" include o pagină a tuturor fișierelor sale de siguranță.

Eficiență și servicii

Proprietarii de afaceri se străduiesc să îmbunătățească eficiența operațională și să ofere servicii mai bune clienților lor. Folosind tehnologia pentru a menține literatura de specialitate a produselor și a le face mai accesibile, cumpărătorii pot realiza ambele nevoi.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *