Un nou studiu se concentrează pe punctele forte și potențialele capacități de plată, expediere și returnare a celor mai mari 100 de magazine online din Germania. Aceasta arată că comercianții cu amănuntul online aruncă milioane de euro în vânzări potențiale în fiecare lună, pentru că după vânzarea cu amănuntul comercianții cu amănuntul nu se mai concentrează pe client.

Aceasta este cea mai importantă concluzie din raportul "Studiul de transport maritim prin comerț electronic 2018"De ParcelLab. Compania sa uitat la ce servicii cele mai mari magazine online din Germania oferă clienților lor atunci când vine vorba de transport maritim și se întoarce.

Centricitatea clienților se încheie după efectuarea plății

Se pare că centricitatea clienților, un element fierbinte în comerțul electronic în zilele noastre, se încheie după efectuarea plății. Cu alte cuvinte: ori de câte ori clienții au încheiat o comandă online, trebuie să caute informații de la comerciantul cu amănuntul online, mai degrabă decât invers. Și din această cauză, principalii comercianți cu amănuntul online aruncă în fiecare lună milioane de euro în vânzări potențiale, spune ParcelLab.

Aproape nici o alegere în serviciul de transport maritim

În partea de sus a comerțul electronic în Germania, clienții au rareori posibilitatea de a alege care serviciu de transport maritim se potrivește cel mai bine nevoilor lor: clienții a 79% din primele 100 de magazine online nu pot alege între diferiți furnizori. Ei trebuie să accepte serviciul de livrare cu care funcționează site-ul de comerț electronic.

Doar 10% dintre comercianții online din Germania oferă o dată exactă de livrare

Lucrurile nu sunt mult mai bune atunci când vine vorba de alegerea unui timp de livrare preferat. Doar unul din trei comercianți cu amănuntul oferă o livrare expresă în plus față de opțiunea standard, iar numai 11 comercianți online au oferit opțiunea de livrare a produselor în aceeași zi. În plus, doar zece la sută dintre comercianții cu amănuntul examinați oferă o dată exactă de livrare: majoritatea își lasă clienții în întuneric și oferă doar o dată estimată de livrare. În unele ocazii, acest lucru ar putea acoperi câteva zile.

Doar 13% oferă transport gratuit

Studiul efectuat de ParcelLab arată, de asemenea, că numai 13 din cei 100 de comercianți online oferă transport gratuit, în timp ce 38 oferă transport gratuit atunci când se atinge o valoare minimă a comenzii. Și când clienții trebuie să plătească pentru livrarea lor nu este ieftină: costurile medii de transport sunt de 4,79 euro.

O altă constatare interesantă este că numai un sfert dintre comercianții online oferă vânzări în propriul magazin. Dar ceea ce este și mai surprinzător este faptul că același număr de comercianți online cu amănuntul, de 24 de ani, a trimis un număr de urmărire a parcelei către client, ceea ce a dus la mesajul de eroare "Numărul de urmărire nu este cunoscut".

ParcelLab a ordonat ceva la primii 100 de comercianți din Germania și, de asemenea, a încercat să trimită parcela înapoi. Aceasta arată că 13 magazine se așteaptă ca clienții să organizeze singuri o etichetă de returnare, în timp ce o jumătate din etichetă se returnează în pachetul original. O notă pozitivă: 90% dintre principalii comercianți online din Germania au lăsat clienții să returneze articolele în mod gratuit. Mai puțin pozitiv este faptul că 27 de comercianți cu amănuntul au luat mai mult de o săptămână pentru a returna banii. "O experiență slabă revine", potrivit ParcelLab.

"Analiza arată că, deși centricitatea clienților poate avea prioritate maximă în proiectarea magazinelor online, atunci când vine vorba de transport maritim, cu toate acestea, accentul se pune pe obținerea de colete către clienți cât mai ieftin și mai eficient posibil pentru comerciantul cu amănuntul", concluzionează compania.

Lidl este câștigător general

În cadrul studiului amplu, ParcelLab sa uitat și la care dintre primii 100 de comercianți cu amănuntul au avut cele mai bune rezultate în diferite categorii. Lidl este câștigătorul general, în timp ce Douglas are cea mai bună experiență de checkout. Potrivit ParcelLab, MediaMarkt oferă cel mai bun proces de expediere, în timp ce Zalando este cel mai bun pentru întoarcerea și AO este cea mai bună opțiune pentru o livrare impecabilă.

Alte date interesante din studiu

  • 79 din top 100 de magazine online din Germania folosesc DHL pentru a-și livra bunurile
  • 46% oferă doar 1 transportator
  • Cea mai populară opțiune de livrare alternativă este livrarea la o dulap de colete
  • 40 la suta ofera livrare expresa, in timp ce doar 11 la suta ofera livrare in aceeasi zi
  • 63 la sută se bazează pe operatorul de transport pentru a oferi o pagină de urmărire și urmărire
  • 53% nu comunică cu clienții în timpul transportului
  • 34% nu informează clientul că au primit articolul returnat

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *