Achiziția recentă de către Walmart a unui pachet majoritar de acțiuni în Flipkart, piața imensă din India, va schimba probabil comerțul electronic din țara respectivă.

Achiziția recentă de către Walmart a unui pachet majoritar de acțiuni în Flipkart, piața imensă din India, va schimba probabil comerțul electronic din țara respectivă.

Piața de comerț electronic din India crește rapid datorită penetrării smartphone-urilor și internetului rapid. Venitul global din comerțul electronic din India este estimat să atingă 64 miliarde USD până în 2020, de la 38,5 miliarde USD în 2017, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 66%. Aceasta este în conformitate cu India Brand Equity Foundation, un trust de parteneriat al guvernului indian și companiilor private. Proiectele IBEF vânzările de comerț electronic din India vor depăși SUA până în 2034, pentru a deveni a doua piață de comerț electronic din lume. (Vânzările de comerț electronic cu amănuntul din SUA în 2017, prin comparație, au fost de aproximativ 409 miliarde de dolari.)

În afară de moda și electronice de consum, segmentele care se confruntă cu o creștere rapidă a vânzărilor online în India includ mobilier, produse alimentare, produse personale și de frumusețe și livrare de alimente. Creșterea numărului de milenii – consumatorii care ajung la maturitate în anii 2000 – urbanizarea rapidă și o economie mai bună sunt, de asemenea, factori esențiali care influențează această tendință.

Introduceți Walmart

Achiziția recentă a lui Walmart (pentru aproximativ 16 miliarde de dolari) de 77% din Flipkart, piața indiană uriașă, va beneficia probabil de Flipkart și de consumatori. Flipkart nu are expertiza în logistica și managementul lanțului de aprovizionare, care este o forță Walmart.

Walmart, pe de altă parte, va beneficia de creșterea rapidă a comerțului electronic din India și de modelul de piață al Flipkart. Pentru consumatorii indieni, toate acestea vor conduce probabil la prețuri mai mici și la mai multe produse.

India reglementările privind investițiile străine directe nu va permite comerciantului american să vândă mărci din alte țări. În schimb, Walmart va trebui să vândă produsele procurate local.

Amazon este a doua companie de comerț electronic din India cu o cotă de piață de 31%. Flipkart, combinată cu filialele sale de modă Myntra și Jabong, are o cotă de 39,5%. Amazon are mai multe produse listate pe platforma sa și oferte mai exclusive. De asemenea, oferă prețuri mai bune.

Pentru a concura cu Amazon, care sa angajat să investească 5 miliarde de dolari în operațiunile sale din India, Walmart va dezvolta probabil o rețea fiabilă de stocare, inventar și logistică din țară. Îmbunătățirea lanțului de aprovizionare ar trebui să genereze mai multe oportunități de angajare și să crească accesul la tehnologii de depozitare la rece pentru alimente, ambele care susțin fermierii și magazinele mici de bacanie. Astfel, acordul ar putea oferi un impuls suplimentar agriculturii și infrastructurii indiene.

Afacerea este, de asemenea, un vot de încredere în ecosistemul indian de lansare tehnologică – Flipkart a fost lansat în 2007 de doi angajați ex-Amazon – dovedindu-se că India poate atrage investitori străini.

Duopolul american?

Acordul, cu toate acestea, nu este universal susținut în India. Protestorii includ facțiuni politice naționaliste, sindicatele comercianților mici, uniunile lucrătorilor și fermierii. Un exemplu este Swadeshi Jagran Manch, un grup naționalist legat de Rashtriya Swayamsevak Sangh, părintele ideologic al partidului prim-ministrului Narendra Modi. Protestatarii spun că înțelegerea este o măsură împotriva intereselor Indiei, deoarece va duce la un duopol al două companii americane, Amazon și Walmart.

Mai mult de 100 de grupuri de comercianți mici, fermieri și muncitori s-au reunit pentru a se opune afacerii. Potrivit protestatarilor, prețul de prăbușire și modelul de reducere abruptă pentru care Walmart este renumit vor forța în cele din urmă comercianții mai mici și comercianții cu amănuntul local. O altă preocupare este creșterea șomajului. Protestorii se tem că prăbușirea comercianților cu amănuntul mai mici din țară va crea mai puține locuri de muncă nete.

Cu toate acestea, Walmart a respins rapid aceste afirmații. De fapt, ofițerul șef al departamentului pentru afaceri corporatiști Walmart India, Rajneesh Kumar, a declarat că alianța Walmart-Flipkart va contribui la modernizarea micilor magazine alimentare – "magazinele Kirana" – creând astfel oportunități de angajare.

"Noi [Walmart] au desfășurat o afacere de tip cash-and-carry în India de aproape un deceniu, ajutând magazinele mici Kirana să reușească și să devină moderne. Venim la nivel local, cu peste 95% din mărfurile noastre provenind din țară, inclusiv de la mii de fermieri mici, furnizori mici și întreprinderi deținute de femei ", a adăugat el.

Indiferent, înțelegerea a pus Guvernul Modi într-un loc strâns politic.

Reformarea comerțului electronic

Pe scurt, consumatorii indieni și ecosistemul tehnologic indian sunt încântați de acord. Dar comercianții mici, fermierii și sindicatele muncitorilor se opun cu fermitate. În timp, afacerea va schimba comerțul electronic din India pentru bine, în ciuda retoricii naționaliste.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *