Într-o lume de comerț electronic, care este aparent dominată de Amazon, Eric Bandholz tocmai a mutat produsele companiei sale de pe acea piață. Compania, Beardbrand, se concentrează acum pe vânzarea prin intermediul site-ului și al altor canale. Venitul a crescut considerabil.

Recent am vorbit cu Bandholz despre Amazon, Beardbrand și despre importanța unei viziuni a companiei. Ceea ce urmează este înregistrarea audio a întreagă conversație și o transcriere a acesteia, editate pentru claritate și lungime.

E-commerce practică: Spune-ne despre Beardbrand.

Eric Bandholz: Povestea Beardbrand se întoarce când eram consilier financiar. M-am uitat într-un anumit mod, îmbrăcat într-un anumit fel și am comportat într-un anumit fel. Mereu am simțit că am pus o cochilie sau o rușine de a fi cineva pe care nu l-am făcut. Așa că am încetat să lucrez ca consultant financiar și am decis să-mi cresc barba.

Mi-am dat seama că există o comunitate de indivizi ca mine. Le-am numit barbați urbani. Beardbrand urma să fie organizația care a unit barbații urbani și a oferit instrumentele necesare pentru a se simți încrezători.

De-a lungul anilor, Beardbrand a evoluat. A început în 2012 ca un blog și un canal YouTube și o pagină Tumblr. Apoi am adus elementul de comerț electronic în 2013. Noi facem asta prin fabricarea și proiectarea produselor noastre de îngrijire a bărbaților proprii – pentru barbă, păr, piele, orice vă puteți imagina că un tip ar trebui să-și îmbunătățească aspectul și stilul său . Sperăm că acest lucru îi va permite să investească în familia sa, în această carieră și în comunitatea sa și, în cele din urmă, va face din lume un loc mai bun.

Beardbrand este în întregime bootstrapped. Nu avem investitori externi. Noi crestem din câștigurile afacerii.

PEC: De ce nu vinde produsele dvs. pe Amazon?

Bandholz: Înapoi în 2013, 2014, am făcut prima noastră încercare de a vinde Amazon. Am vândut un pic. Dar nu a reprezentat mai mult de 10% din afacerea noastră la momentul respectiv. Lucrul pe care l-am urât – ca persoană condusă filosofic – este modul în care Amazon comunică cu revânzătorii săi.

Aș primi e-mailuri de la Amazon care au amenințat că vor termina contul nostru. Ei erau foarte agresivi atunci când aveam de-a face cu dureri în creștere.

Am ajuns să lucrăm cu un distribuitor a cărui afacere era comercializată pe Amazon. Am tratat acest reseller ca oricare dintre ceilalți comercianți cu ridicata.

Am făcut asta de câțiva ani. Am reușit să strângem date despre ceea ce făceau produsele noastre pe Amazon. Acestea au generat un venit echitabil – în jur de 12-13%. Dar am vândut un preț cu ridicata.

Deci, în ianuarie 2018, am decis să mergem cu Amazon. Dar nu am putut găsi persoana potrivită să se alăture echipei noastre pentru a-și îndeplini rolul. Ianuarie sa transformat în februarie, care sa transformat în martie. Apoi, la sesiunea de strategie trimestrială din martie, după ce nu am angajat persoana care să ne conducă canalul Amazon, am început să analizăm datele despre ceea ce se întâmplase cu afacerea noastră.

Când am început să săd în cifre, veniturile non-Amazon din ianuarie au fost cu 36% mai mari față de an. Atunci am decis să nu vindem produsele noastre pe Amazon. Era o decizie clară.

PEC: Ai scris în a postare pe blog că nu ați putut oferi experiența dorită pe Amazon. La ce te referi acolo?

Bandholz: Dacă vrei să fii bun la Amazon, trebuie să-l înțelegi pe Amazon. Nu a fost niciodată o competență de bază a noastră. Nu am fost niciodată o companie de marketing bazată pe date care manipulează prețurile produselor noastre, cerșind și mituind pentru recenzii. N-am făcut niciodată așa ceva. Asa de [to excel at Amazon], ar trebui să investim o mulțime de resurse – timp și bani – pentru a putea învăța și a crește.

Lucrăm la campanii Facebook și tactici de marketing prin e-mail și videoclipuri YouTube și articole pe blog. Toate acestea afectează veniturile. Deci nu am oprit Amazon și a obținut în mod automat o creștere de 36%. Există mulți factori care merg în acest sens.

PEC: Este o creștere de 36% pe site-ul dvs., Beardbrand.com?

Bandholz: Da. A fost de 36% în ianuarie, 41% în februarie, 80% în martie și 86% în aprilie.

Bănuiesc că mulți oameni care au cumpărat produsele noastre pe Amazon au realizat că nu mai suntem acolo. Acum merg direct la Beardbrand.com.

PEC: Cum generați trafic pe site-ul dvs.?

Bandholz: Mintea mea se întoarce întotdeauna la modul în care putem genera o audiență pe termen lung – ce fel de strategii de marketing sunt durabile. Pentru noi, am insemnat să investim în canalul nostru YouTube, producând o mulțime de videoclipuri educaționale și de divertisment pentru a ajuta publicul nostru.

Anul trecut, am avut aproximativ 250.000 de abonați la canalul nostru YouTube. Am adăugat încă 400 000 de abonați de atunci. Deci, canalul nostru YouTube este de până la 650.000 de abonați. Generăm aproximativ 6 sau 7 milioane de vizionări pe lună.

PEC: Produceți video in-house?

Bandholz: Da. Avem un editor video cu normă întreagă. Avem, de asemenea, o persoană care poartă mai multe pălării – influențator parte, parte a brand-ului. Filmează o grămadă de videoclipuri. Apoi avem un coordonator de social media, care ne ajută să comunicăm videoclipurile noastre.

PEC: Te-ai mutat de la Amazon, dar încă mai ai canale en gros. Cât de mult din vânzările Beardbrand provin de la comerțul cu ridicata versus direct-to-consumer?

Bandholz: Suntem acum în toate magazinele țintă. Aceasta ne-a schimbat dramatic fluxurile de venituri. Acum este vorba despre o împărțire de 50-50 între vânzările directe către consumatori și angro, prin intermediul comercianților cu amănuntul, cum ar fi Target.

PEC: Sunteți un fost colaborator la comerțul electronic practic. Cum îi sfătuiți pe comercianții care se simt blocați vânzând pe Amazon?

Bandholz: Dacă doriți să fiți departe de degetul mare al Amazonului, proiectați și dezvoltați propriile produse. Mai mult, construiți o marcă și o viziune și o misiune care este mai mare decât produsele în sine. Fă lumea un loc mai bun. Împuterniciți-vă publicul. Odată ce ați dat seama că, clienții vor urma. Vor fi o parte a misiunii.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *