Produsele complexe și ciclurile de achiziție lungă fac ca optimizarea motorului de căutare pentru site-urile B2B să fie diferită de cea pentru B2C.

Diferența nu este însă în tehnicile specifice, ci în modul în care SEO și alte tactici de marketing sunt integrate pentru a ajuta o companie de comerț electronic B2B să funcționeze bine în motoarele de căutare. Pentru B2C, SEO poate funcționa ca un canal autonom. Dar pentru B2B face parte din mai multe tactici de marketing care lucrează împreună.

"Dacă te uiți la partea SEO a acestui lucru, fundamentele sunt tocmai exact la fel" ca și cele pentru SEO de la consumatori la consumatori, a declarat Jon Quinton, CEO al Overdrive Digital, o firmă de marketing, în noiembrie 2016 Webinar SEMrush.

"Trebuie să aveți un site care să fie solid din punct de vedere tehnic. Trebuie să fii relevant pentru interogările de căutare pe care oamenii le pun înăuntru. Trebuie să ai un anumit grad de popularitate și autoritate pentru a te clasifica, dar … abordarea [for B2B] …. este foarte diferită și de multe ori trebuie să fie foarte diferită ".

Produse complexe

Chiar și produsele aparent luminoase pot fi relativ mai complexe pentru a găsi, alege și gestiona pe canalul B2B.

De exemplu, imaginați-vă un magazin de încălțăminte pentru cowboy cu 20 de magazine în vestul Statelor Unite. Compania dorește să comande pungi de cumpărături personalizate pentru magazinele sale, dar nu poate ieși doar să comande primele pungi pe care le găsește.

Retailerul va trebui să aleagă finisaje precum mată, luciu, folie sau laminat; alegeți tehnici de imprimare; și chiar să decidă dacă taxele de instalare suplimentare de 432 de dolari de fiecare dată când comandă merită pentru imprimarea pe două fețe.

De asemenea, va fi important să cunoașteți timpul de livrare al furnizorului și cât de mult vor costa pungile.

Acest nivel de complexitate poate face dificilă doar căutarea de saci de cumpărături pe Google și găsirea unei surse bune chiar și în primele 20 sau mai multe rezultate.

Consensul necesar

Procesul de achiziție B2B poate necesita un consens al mai multor persoane.

Să continuăm cu exemplul unui retailer de cizme de cowboy care caută online pungi de cumpărături imprimate personalizate.

Cu excepția cazului în care activitatea de vânzare cu amănuntul este foarte mică, este probabil ca cel puțin patru persoane sau grupuri să fie implicate în decizia de cumpărare.

În primul rând, va fi o persoană însărcinată cu cercetarea inițială. Această persoană poate lucra în departamentul de achiziții sau chiar în departamentul de marketing și are probabil un titlu ca "asistent", "specialist" sau "coordonator".

Apoi, va exista probabil un designer grafic care va dori să introducă pe culoarea pungii, materialele, opțiunile logo-ului și aspectul grafic.

Un manager de brand, un director de artă sau un director de marketing va trebui să aprobe tot ceea ce desemnează graficul selectat, iar cineva din grupul de operațiuni va evalua dacă pungile sunt sau nu fezabile. Vor avea cutii mari de cizme? Se potrivesc sub contoare?

Pe parcurs, fiecare dintre acești oameni vor merge probabil la Google sau Bing și vor căuta pungi de cumpărături. Niciuna dintre ele nu va folosi aceeași expresie cheie exactă.

Ciclul de cumpărare mai lung

Având în vedere complexitatea opțiunilor și numărul de persoane implicate, nu vă surprindeți dacă durează câteva săptămâni pentru ca un cumpărător B2B să facă o achiziție, chiar și atunci când cumpără doar saci de cumpărături.

Pentru a fi corect, acest exemplu de geantă de cumpărături este ipotetic. Unele achiziții de comerț electronic B2B vor fi rapide și ușoare. Dar altele ar putea fi chiar mai complexe decât saci de cumpărături.

Aceste achiziții complexe vor necesita mai multă muncă decât atragerea atenției cuiva pentru o singură interogare sau câteva cuvinte cheie. În plus, anumite căutări B2B sunt dominate de terțe părți.

Abordare integrată

"A fost un moment în care clasamentul unu pentru un cuvânt cheie a fost o victorie cu totul în valoare de urmărire – un moment în care ați putea construi o listă de cuvinte cheie, artizanale postări pe blog de 300 de cuvinte și site-ul dvs. ar conduce noi afaceri. Acest lucru nu mai este cazul " a scris Direcția de consultanță CEO, Garrett Mehrguth.

"În 2017, avem un motor de căutare diferit și este foarte important ca firmele B2B să înțeleagă acest lucru … Dacă strategia dvs. B2B SEO se bazează pe clasarea propriului dvs. site în loc să vă poziționeze marca, vă lipsesc imaginea mai mare. Realitatea este că site-ul dvs. nu mai este cel mai bun răspuns în mintea Google pentru cele mai mici cuvinte cheie din canal. Google favorizează site-urile web independente care permit vizitatorilor să compare și să revizuiască opțiunile acestora (puteți să-i mulțumiți lui Yelp pentru acest lucru). "

Astfel, SEO eCommerce B2B poate funcționa cel mai bine atunci când este integrat cu disciplinele de publicitate pentru motoarele de căutare, relații publice și marketing de conținut. Scopul nu este de a clasifica pur și simplu un singur cuvânt cheie sau chiar un grup de cuvinte cheie, ci să le înconjoară cu marca dvs.

Aceasta poate lua câteva forme.

Publicitate pe motoarele de căutare. Achiziționați anunțuri cu plata-pe-clic pentru cuvintele cheie pe care afacerea dvs. de comerț electronic B2B le vizează pentru SEO organic. Dacă câștigi clasamentul ecologic, minunat. Dacă nu, puteți să îi arătați în continuare asistentului, designerului grafic, managerului de marcă și managerului de operațiuni produsele dvs. – indiferent unde se întâmplă să se afle în ciclul de cumpărare. De asemenea, utilizați retargetarea pentru a urmări cumpărătorii B2B.

Observați în acest ecran capturarea de la Google pentru rezultatele căutării pentru

Observați în acest ecran capturarea de la Google a rezultatelor căutării pentru "saci de cumpărături personalizate" pe care unele companii le cumpără mai multe anunțuri cu plata-pe-clic pe pagină.

Încurajați recenzii. Relațiile cu publicul și marketingul de influență pot ajuta produsele dvs. B2B să câștige recenzii pe site-uri populare. Un articol terț care descrie modul în care saciurile personalizate de cumpărături îmbunătățesc loialitatea clienților pot să apară mult mai mult în rezultatele căutării decât propriul dvs. conținut și pot totuși să contribuie la vânzările dvs.

Dezvoltați conținut pentru întregul proces de cumpărare. Creați articole și videoclipuri utile pentru a aborda întrebările pe care perspectivele dvs. le vor avea la fiecare frază a ciclului de cumpărare. Aceasta înseamnă să ajuți asistentul care face cercetarea inițială să organizeze opțiuni, să ajute designerul grafic și chiar să ofere informații oamenilor în operațiuni.

În cele din urmă, B2B eCommerce SEO poate funcționa cel mai bine atunci când vă completați cuvintele cheie organice cu anunțuri, influențatori și conținut.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *