Platformele de e-commerce bazate pe platforme de tip "software-a-service" câștigă cote de piață. Ei au beneficii clare, dar au și limitări, în special pentru companiile B2B. Platformele SaaS – cărucioare găzduite – percepe o taxă lunară pentru a utiliza software-ul, care este în nor. Există zeci, dacă nu sute, de alegeri, cum ar fi Shopify, BigCommerce și Volusion.

Aici sunt avantajele și dezavantajele platformelor SaaS pentru companiile B2B.

Pro-urile platformelor SaaS

Timp de implementare rapid. Comercianții pot obține un site pe aceste platforme cu un efort minim. Platformele oferă adesea layout-uri pre-construite și teme care sunt receptive la nivel de mobil. În funcție de nevoile dvs. și de confortul dvs. cu comerțul electronic, este posibil să nu aveți nevoie de un dezvoltator deloc.

Ieftin. Multe platforme SaaS percep doar 100 $ pe lună sau mai puțin. Suplimentele pot crește această taxă lunară. Deși aceste costuri pot crește în timp, în general există un cost redus de intrare. Multe alte servicii de comerț electronic, cum ar fi furnizorii de servicii de e-mail și furnizorii live de chat, se pot integra cu platformele SaaS, ceea ce reduce costurile de dezvoltare.

Gazduire este inclus. În modelul de comerț electronic standard licențiat, achiziționați licența software și găsiți servere pentru a găzdui site-ul. Dar cu căruțele SaaS, găzduirea este furnizată ca parte a taxei dvs. lunare. Nu aveți nevoie să gestionați acea relație sau mizerie, pentru a obține o configurare.

Securitatea este gestionată de furnizor. Fiecare companie care primește comenzi de cărți de credit trebuie să fie compatibilă cu PCI. O platformă SaaS va avea grijă de aspectele legate de software și găzduire a respectării PCI. Asta nu înseamnă că comercianții de pe platformele SaaS nu au de făcut de lucru atunci când vine vorba de respectarea PCI. Ei încă mai trebuie să se asigure că procesele lor de afaceri și securitatea organizațională respectă standardele PCI de conformitate. Platformele SaaS simplifică și minimizează respectarea PCI.

Funcțiile noi sunt incluse automat. Pe măsură ce pe platforma SaaS sunt lansate noi caracteristici, comercianții le pot folosi cu ușurință. Nu aveți nevoie să angajați un dezvoltator pentru a vă actualiza codul și pentru al testa înainte de al împinge în direct. Caracteristicile sunt disponibile pentru dvs., economisind timp și bani.

Comunitate de dezvoltatori ușor accesibilă. Deoarece carucioarele SaaS au adesea mulți clienți comercianți, este ușor să găsiți dezvoltatorii care lucrează cu software-ul. Multe căruțe SaaS oferă portaluri web pentru a găsi rapid un dezvoltator. Aceste portaluri includ uneori ratinguri ale dezvoltatorilor de la alți comercianți.

Contra din platformele SaaS

Lipsa suportului pentru regulile personalizate de afaceri. Majoritatea companiilor care vând alte companii au proceduri specializate care nu se potrivesc modelului simplu de coș de cumpărături.

Exemple de reguli de afaceri personalizate care, de obicei, nu au suport în cărucioarele SaaS sunt:

 • Produsele care nu se livrează în anumite state;
 • Stabilirea prețurilor complexe;
 • Clienții pot factura transportul în contul UPS sau FedEx.

Lipsește caracteristicile B2B comune. O platformă de comerț electronic pentru companiile B2B abordează de obicei întreaga experiență a clienților, nu doar comenzile online. Cele mai multe platforme SaaS nu dispun de instrumente de specialitate B2B, cum ar fi:

 • Găsiți un reprezentant de vânzări sau un distribuitor;
 • Funcționare rapidă;
 • Abilitatea clienților de a accesa, revizui și plăti comenzile plasate offline;
 • Utilizatori multiple care se loghează de la compania clientului și, uneori, își văd ordinele reciproc;
 • Abilitatea vânzătorilor de a se conecta și a plasa comenzi pentru clienții lor.

Proiectarea datelor. Comercianții B2B subestimează deseori proiectarea datelor, ceea ce poate cauza probleme pe drum. Când lucrați cu căruțele SaaS, comercianții sunt limitați în tabelele de date personalizate și câmpurile pe care le pot crea. Acest lucru le poate limita capacitatea de a implementa caracteristici cheie, cum ar fi:

 • Atributele produselor și navigația reductivă;
 • Produse configurabile;
 • Tarifarea se face pe baza regulilor comerciale personalizate.

Suplimentele de impact și de utilizare a impactului. Suplimentele de la terțe părți la magazinele SaaS pot afecta gradul de utilizare. Este posibil ca aspectul să nu fie consecvent în interfața cu utilizatorul. Utilizarea mai multor add-on-uri poate încetini un site SaaS.

Nu se poate personaliza checkout-ul. Comercianții de pe platformele SaaS nu pot personaliza procesul de plată, printre alte aspecte ale experienței de cumpărături. În afaceri, creșterea strategică implică adesea focalizarea pe unicitatea dvs. Căruțele SaaS vă pot limita capacitatea de a fi unice.

Management de conținut. Căruțele SaaS sunt construite în general pentru cumpărături și nu mai mult. Unele dintre cărucioare oferă o funcție de blog. În plus, căruțele SaaS nu oferă caracteristici de gestionare a conținutului importante pentru firmele B2B, cum ar fi gestionarea unei biblioteci de PDF-uri și resurse, gestionarea unei biblioteci video și permițând clienților să se conecteze și să vadă conținut diferit în funcție de achizițiile lor anterioare .

Nu-l deții. Comercianții SaaS trebuie să plătească o taxă lunară sau site-ul lor este plecat. Ei nu pot descărca codul și îl pot folosi în altă parte. O platformă SaaS poate ieși din afacere și își poate schimba cerințele sau caracteristicile de licențiere într-un mod care nu-i plac comercianților. Companiile care au nevoie să-și dețină codul și să atenueze riscul pot alege să caute în altă parte.

O altă clasă de cărucioare SaaS

Există o platformă mai mare de platforme SaaS – cum ar fi Shopify Plus, Mozu și Demandware – care au o propunere de valoare diferită. Acestea nu sunt ieftine – costurile variază de la 24.000 $ la 750.000 $ pe an – și sunt în mod obișnuit asociate cu proiecte de implementare în timp și costuri mari. Aceste platforme rezolvă unele dintre provocările care există pentru contrapartidele SaaS la prețuri mai mici. Dar, din experiența mea, costul total al proprietății este egal cu sau mai mare decât soluțiile licențiate.

Pentru același preț (sau mai puțin), comercianții pot utiliza software licențiat care are caracteristici mai profunde de gestionare a conținutului. Asocierea unui coș cu licență cu o soluție de găzduire a cloud-ului administrat oferă avantaje similare unui coș SaaS de nivel superior.

Care să alegeți?

Platformele SaaS pot funcționa pentru comercianții B2B cu modele de vânzări relativ simple. Dar, dacă comercianții au multe SKU-uri și o documentație extinsă a produselor sau un proces de vânzare mai complex sau o structură de stabilire a prețurilor, platformele SaaS nu sunt de obicei adecvate.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *