Eu vorbesc de multe ori cu producătorii care doresc să-și vândă produsele online, direct comercianților cu amănuntul sau chiar utilizatorilor finali. Dar au un canal de distribuție stabilit pe care nu doresc să-l supărat. Astfel evită vânzarea pe un site de comerț electronic.

Situația este de obicei așa. Un producător dorește să-și vândă produsele cât mai repede posibil. Este în competiție cu alți producători care vând online și nu au costul suplimentar al distribuitorilor.

Există în mod clar un stimulent financiar pentru vânzarea directă către consumatori și comercianții cu amănuntul: producătorul are o marjă mai mare sau cel puțin are un control mai mare asupra marjelor sale. Dar există și un risc atunci când distribuitorii reprezintă majoritatea veniturilor producătorului și au relații cu distribuitorii.

Deci, ce este un producător de făcut? Începeți prin a răspunde la aceste întrebări:

 • Care este relația cu distribuitorii?
 • Cât venituri provin de la distribuitori?
 • Care este defalcarea veniturilor în rândul distribuitorilor?
 • Ce tipuri de servicii oferă distribuitorilor clienților? Sunteți, în calitate de producător, furnizați aceste servicii?
 • Distribuitorii vinde produse online? Care este calitatea site-ului lor?
 • Sunt concurenții să vândă online?

Dacă un producător își apreciază distribuitorii, cum poate crea o configurație reciproc avantajoasă pentru producător, distribuitori și, în cele din urmă, pentru clienți?

Iată cinci opțiuni. Fiecare dintre opțiuni implică impozitul pe vânzări. Producătorii ar trebui fac cercetările lor și consultați un profesionist în domeniul fiscal.

Distribuitorul îndeplinirea

O soluție este ca producătorii să preia comenzi pe un site de comerț electronic și să le îndeplinească prin intermediul distribuitorilor. Acest scenariu cere producătorilor să decidă cum vor fi plătiți distribuitorii. Ar putea fi prin intermediul unei comisioane, în care un producător colectează veniturile cărții de credit în contul său de comerciant și apoi plătește distribuitorilor. De asemenea, distribuitorii ar putea primi încasările inițiale în contul lor de comerciant și ar plăti producătorului. Acesta din urmă este mai complex și mult mai puțin obișnuit, din experiența mea.

În cazul în care distribuitorii săi furnizează clienților servicii pe care un producător nu le oferă distribuitorilor posibilitatea de a-și îndeplini comenzile, acel client poate fi pus în aplicare.

Dar dacă un distribuitor nu are o relație cu un cumpărător? Cum ar decide un producător care distribuitor să obțină activitatea de realizare? Există câteva opțiuni.

 • Rotunde rotunde: rotiți prin distribuitori.
 • Alocați pe baza geografiei.
 • Alocați pe baza distribuitorilor care au produsele aflate în stoc.
 • Alocați pe baza unui sistem de notare, în care distribuitorii sunt clasificați pe baza serviciului pentru clienți sau a timpului de întoarcere. Comenzile sunt apoi rotite către scorerele de top.

Adrese de comerț electronic pentru distribuitori

O altă soluție este ca un producător să creeze site-uri pentru distribuitorii care sunt preîncărcați cu produsele sale. Pe măsură ce comenzile sunt plasate pe site-uri, veniturile (prin plăți prin carduri de credit) sunt primite de către distribuitor în contul său de comerciant.

Dacă un producător renunță la nave în numele distribuitorilor săi, producătorul poate automatiza comenzile de pe site-urile distribuitorilor, precum și poate integra urmărirea transporturilor.

Este rezonabil ca producătorii să perceapă distribuitorilor o taxă pentru configurarea site-ului. Producătorii ar trebui să aibă, de asemenea, definiții foarte specifice privind ceea ce ar include acest site. În cazul în care distribuitorii săi nu vând produse online, un producător ar putea să ia în considerare posibilitatea de a permite distribuitorilor să adauge produse concurente pe site. Acest lucru ar încuraja distribuitorii să utilizeze site-ul ca principală sursă de comerț electronic, salvându-i astfel durerea de cap de instalare.

Cât de bine ar funcționa acest lucru depinde de distribuitori și de stabilirea lor online. De asemenea, distribuitorii pot solicita instruirea continuă a serviciului de relații cu clienții și instrucțiuni privind modul de utilizare a magazinelor lor de comerț electronic.

Furnizați instrumente de comerț electronic

Dacă mulți dintre distribuitorii săi vând deja online, un producător poate oferi instrumente care să ușureze vânzarea produselor pe site-urile lor. Aceasta ar putea include fluxuri de date sau fișiere care să permită distribuitorilor să importe cu ușurință datele. Acesta ar putea include, de asemenea, un API care permite distribuitorilor să primească date despre disponibilitatea produselor și, de asemenea, să introducă o comandă.

Înainte de a merge pe această cale, producătorii ar trebui să-și supravegheze distribuitorii și să afle ce formate ar fi cele mai benefice. Producătorii ar trebui să ia în considerare standardizarea ofertei și să aibă un plan de menținere la zi.

Vindem la un preț mai mare

O altă opțiune este ca producătorii să creeze un magazin de comerț electronic și apoi să vândă produse la un preț mai mare decât distribuitorii lor. Acest lucru oferă confortul pentru cumpărătorii care preferă să cumpere direct de la producător sau au găsit în alt mod site-ul producătorului, nu distribuitorul.

Acest scenariu oferă producătorilor marje mai mari. Și distribuitorii au încrederea că pot menține afacerea pentru că au prețuri mai bune.

Trimiteți Cumpărătorilor la Distribuitori

Producătorii ar putea folosi site-urile lor ca și cataloage, unde cumpărătorii caută produsele și accesează resurse utile, cum ar fi fișele tehnice, imaginile și videoclipurile. Paginile de produs ar avea un buton care direcționează cumpărătorii către un distribuitor, unde finalizează achiziția.

Există câteva moduri de a face acest lucru.

 • Cumpărătorii își introduc codul poștal pe pagină, iar producătorul se leagă de un distribuitor în apropierea acestora care transportă produsul și, sperăm, îl stochează.
 • Cumpărătorii fac clic pe un buton pentru a "găsi un distribuitor", care le duce la o pagină de căutare generală a distribuitorilor. Atunci când găsesc distribuitorul, cumpărătorii furnizează apoi informații despre ce doresc să cumpere.
 • Producătorii furnizează un formular pe site-ul lor pe care îl completează cumpărătorii, pentru a le contacta un distribuitor pentru a finaliza comanda. (Formularul este trimis automat prin e-mail distribuitorului.)
 • Cumpărătorii ar putea adăuga articole la un cărucior de pe site-ul producătorului, după care producătorul trimite prin e-mail conținutul coșului de cumpărături unui distribuitor, care ar urma să finalizeze comanda și să colecteze plata.

Există dezavantaje la această opțiune. Aceasta întrerupe procesul de cumpărare și introduce mai multe pași manuali. O parte din motive cumpărătorii preferă cumpărăturile online, la urma urmei, este convenabil. Acest proces face mai puțin convenabil. În plus, producătorii nu pot face publicitate în Cumpărături Google dacă nu au un buton de cumpărare și un preț pe pagina produsului.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *