Vânzările nete ale companiei Amazon în 2018 au crescut cu 31%, ajungând la 232,9 miliarde de dolari, comparativ cu 177,9 miliarde de dolari în 2017. Venitul net a crescut la 10,1 miliarde de dolari. Perspectivele 2019 nu sunt însă pozitive.

Vânzările nete ale companiei Amazon în 2018 au crescut cu 31%, ajungând la 232,9 miliarde de dolari, comparativ cu 177,9 miliarde de dolari în 2017. Venitul net a crescut la 10,1 miliarde de dolari. Totuși, perspectivele pentru anul 2019 nu sunt la fel de pozitive.

Amazon a raportat rezultatele financiare din anul fiscal al anului 2018 și al celui de-al patrulea trimestru la 31 ianuarie. După cum era de așteptat, compania a depășit rezultatele de anul trecut cu o performanță superbă, în special în America de Nord. Vânzările de produse, publicitatea și serviciile Amazon Web Services au înregistrat o creștere puternică. Amazon este prudent în orientarea sa din 2019, totuși, din cauza schimbărilor în reglementările guvernamentale din alte țări și a unei creșteri anticipate a cheltuielilor.

Trimestrul al doilea 2018

Datorită veniturilor record de vacanță, vânzările nete au crescut cu 20%, ajungând la 72,4 miliarde USD în trimestrul patru, față de 60,5 miliarde USD în 2017. Rezultatul a fost de 6,04 dolari pe acțiune.
Venitul net a crescut cu 58%, până la 3,0 miliarde dolari, în trimestrul al patrulea, comparativ cu venitul net de 1,9 miliarde de dolari, în al patrulea trimestru al anului 2017.

AWS, platforma cloud computing, a contribuit în mod semnificativ la profiturile cu o creștere a vânzărilor de 45% față de 2017, la 7,4 miliarde de dolari de la 5,1 miliarde de dolari, iar veniturile operaționale au crescut cu 61%, până la 2,2 miliarde de dolari, de la 1,4 miliarde de dolari.

Categoria de venituri "Altele" de la Amazon, care este în mare parte publicitatea, a crescut cu 95% în aceeași perioadă în 2017 – de la 1,7 miliarde la 3,4 miliarde USD în trimestru.

Vânzările în magazinele fizice – în cea mai mare parte pe produsele Whole Foods – au scăzut cu 2,7%, până la 4,4 miliarde de dolari. Amazon nu numără în magazin pickups de comenzi on-line de bacanie ca vânzări fizice magazin.

Anul complet 2018

Vânzările nete la nivel de companie au crescut cu 31% în 2018 la 232,9 miliarde de dolari, în comparație cu 177,9 miliarde dolari în 2017. Venitul net a crescut la 10,1 miliarde dolari.

America de Nord a contribuit cu 141,4 miliarde de dolari în vânzări nete, iar vânzările internaționale au contribuit cu 65,9 miliarde de dolari. Germania a fost cel mai mare generator de vânzări internaționale cu venituri de 19,9 miliarde de dolari, în creștere cu 17% față de 2017. Marea Britanie a urmat la 14,5 miliarde de dolari, o creștere de 28% față de 2017.

Vânzările AWS au crescut cu 47% mai mult decât în ​​2017, de la 17,5 miliarde dolari la 25,6 miliarde de dolari. În timp ce AWS contribuie mult mai puțin la vânzările nete, acesta a contribuit mai mult la venitul net total decât vânzările de produse din America de Nord sau internaționale, o dovadă a marjelor ridicate și a costurilor mai mici.

Categoria Alte vânzări nete a crescut cu 117%, de la 4,7 miliarde la 10,1 miliarde de dolari, datorită creșterii publicității. 2018 serviciile de abonament net de vânzări – în majoritate Amazon Prime și descărcări digitale – au crescut cu 46% între 2017 și 2018, de la 9,7 miliarde dolari la 14,2 miliarde de dolari.

Vânzări de la terți

Amazon a experimentat mai multe vânzări de la vânzătorii terță parte în decursul anului 2018. Cu toate acestea, Amazon raportează numai comisioanele (pe care analiștii le estimează la 30% din valoarea brută a mărfurilor) ca venituri din vânzările vânzătorilor terți.

În cadrul conferinței privind câștigurile salariale, CFO-ul Amazon, Brian Olsavsky, a declarat că peste 50% din vânzările de pe platforma de pe piață au venit de la întreprinderi mici și mijlocii în al patrulea trimestru.

Olsavsky a sugerat că Amazon ar putea lua în considerare modificarea comisioanelor percepute de vânzători. "Mai mult de jumătate din unitățile noastre sunt vândute de la vânzători terți, așa că este foarte important pentru noi să avem profilul de afaceri potrivit atât pentru Amazon, cât și pentru vânzători. Așa că vom evolua întotdeauna ", a spus Olsavsky. "O parte din acest lucru implică schimbarea structurilor de taxe, uneori adăugarea de taxe noi sau scăderea celor vechi, o parte dintre acestea implicând creșterea sau micșorarea taxelor pe care vânzătorii plătesc".

2019 Previziune

Orientarea lui Amazon pentru anul 2019 a scăzut, ceea ce a dus la scăderea stocului după apelul privind câștigurile.

Unii analiști speculează că Amazon intră într-o perioadă de creștere mai lentă. Provocări în acest an includ revigorarea alimentelor integrale, în cazul în care vânzările au fost lent. Amazon va continua să caute noi oportunități internaționale, deoarece două mari piețe – India și China – s-au dovedit a fi problematice.

Schimbarea recentă a legislației indiene privind investițiile străine – a se vedea "Noi reguli de investiții indiene Limitează Amazon, Walmart"- a provocat Amazon India să elimine temporar aproximativ 400 000 de produse de pe site-ul său și să închidă Cantarul, serviciul său de livrare a produselor alimentare. Amazon a investit deja 5 miliarde de dolari în India și plănuia încă 2 miliarde de dolari.

Cantarul se întoarce în afacere și majoritatea produselor eliminate de pe piață se întorc. Amazon a realizat acest lucru prin reducerea participației sale la Cloudtail, cel mai mare furnizor de pe site-ul Amazon, la 24%, de la 49%. La rândul său, partenerul în joint venture N.R. Naramana Murthy's Catamaran Ventures și-a mărit miza la 76%. Schimbarea înseamnă că Cloudtail nu mai este considerată o companie din cadrul grupului Amazon în conformitate cu regulile Indiei, făcând din nou eligibilă să vândă pe platformă.

În al său 2018 raport 10K, Amazon a declarat:

Republica Populară Chineză ("RPC") și India reglementează afacerile și operațiunile Amazonului și ale afiliaților săi prin reglementări și cerințe privind licențele care pot restrânge (i) investițiile străine în și funcționarea internetului, infrastructura IT, centre de date, comerțul cu amănuntul , livrarea și alte sectoare, (ii) conținutul pe Internet și (iii) vânzarea de materiale media și alte produse și servicii. De exemplu, pentru a respecta cerințele de autorizare locală și de reglementare a licențelor, www.amazon.cn este operat de către societățile din RPC care sunt deținute în mod indirect, integral sau parțial, de către cetățenii RPC.

În India, guvernul restricționează dreptul de proprietate sau controlul asupra companiilor indiene de către entități străine implicate în activitățile de tranzacționare cu amănuntul multi-marcă comercială. Pentru www.amazon.in, oferim anumite instrumente de marketing și servicii de logistică unor vânzări terțe părți pentru a le permite să vândă online și să le livreze clienților și deținem interese minoritare indirecte în entități care sunt vânzători terți pe www.amazon.com pe piață. Deși credem că aceste structuri și activități respectă legile existente, acestea implică riscuri unice, iar RPC și India iau în considerare în mod activ modificările normelor lor privind investițiile străine care ar putea avea impact asupra acestor structuri și activități. Există incertitudini substanțiale cu privire la interpretarea legislației și reglementărilor din RPC și a indienilor și este posibil ca aceste guverne să ia în cele din urmă o opinie contrară a noastră.

Schimbarea reglementărilor indiene afectează, de asemenea, Walmart, care a investit 16 miliarde de dolari în mai 2018, să acumuleze o participație de 77% la Flipkart, piața indiană. Flipkart a eliminat 25% din produse pe portalul său pentru a respecta noile reglementări.

La începutul acestei luni, banca de investiții Morgan Stanley a promovat ideea că Walmart ar putea lua în considerare vânzarea participației sale la Flipkart, care nu este profitabilă. Cu toate acestea, găsirea unui cumpărător ar fi dificilă, iar Walmart ar trebui probabil să vândă la o pierdere.

Walmart își va anunța rezultatele financiare săptămâna viitoare. Voi raporta repercusiunile schimbărilor aduse reglementărilor indiene de comerț electronic ale companiei.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *