Comerciantul Amazon de comert electronic a avut un blockbuster primul trimestru. Perioada cuprinsă între 1 ianuarie și 31 martie 2018 a depășit ușor previziunile analiștilor. Venitul a crescut cu 43%, până la 51 miliarde de dolari, comparativ cu 35,7 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2017.

Venitul net sa dublat până la 1,6 miliarde de dolari, comparativ cu 724 milioane dolari în același trimestru al anului 2017, datorat în mare parte performanței serviciului Amazon Web Services, care a crescut cu peste 57 la sută față de an – de la 890 milioane la 1,4 miliarde dolari. AWS cuprinde acum aproximativ 11% din totalul vânzărilor Amazon și aproape 78% din veniturile sale din exploatare.

În general, compania a fost profitabilă acum 12 trimestre.

Vânzări

Vânzările totale nete au crescut cu 43%, ajungând la 51 miliarde USD în primul trimestru, comparativ cu 35,7 miliarde USD în primul trimestru al anului 2017. În timp ce vânzările de produse nete internaționale au înregistrat pierderi mai mari decât anul trecut, vânzările din America de Nord au crescut cu 46% până la 30,7 miliarde USD. Vânzările serviciilor AWS net au crescut cu 49%, ajungând la 5,4 miliarde USD.

Pentru prima dată, Amazon raportează vânzările din magazine fizice – Întreaga piață alimentară și Amazon Go. Primul trimestru al vânzărilor nete din aceste magazine a ajuns la 4,3 miliarde de dolari. Amazon a câștigat 9,3 miliarde de dolari din comisioane și comisioane de la serviciile sale terțe pentru vânzători, o creștere de 44% față de cele 6,4 miliarde de dolari din primul trimestru al anului 2017. Serviciile de abonament – cuprinzând Amazon Prime și ebook, video digital și muzică digitală – în primul trimestru al anului trecut, de la 2 miliarde dolari la 3,1 miliarde de dolari.

cheltuieli

Cheltuielile totale de exploatare, la 49 miliarde dolari, au crescut cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar costul vanzarilor a crescut cu 37% fata de trimestrul anterior. Numarul angajatilor a crescut la 563,100, in crestere cu 60% fata de aceeasi perioada in 2017, sau 34%, excluzand angajatii de la achizitiile de anul trecut ale pietei Whole Foods si pe piata online Souq din Orientul Mijlociu Souq.com. Amazon anticipează că cheltuielile vor continua să crească în 2018.

Amazon Prime

Amazon a refuzat de mult timp să dezvăluie numărul de abonați la Prime. Dar CEO-ul Jeff Bezos a declarat recent că mai mult de 100 de milioane de oameni folosesc Amazon Prime la nivel mondial.

În primul său trimestru de câștiguri, Amazon a anunțat că va crește prețul primului premiu Amazon Prime în patru ani – de la 99 la 119 dolari începând cu 11 mai pentru noii abonați. Majorarea de prețuri de 20 USD se va aplica reînnoirilor existente începând cu data de 16 iunie.

Intr-o declaratie, Amazon a spus ca creste pretul deoarece "atat valoarea Prime cat si costul de a oferi aceasta au crescut semnificativ". Un extra 20 de dolari de la 100 milioane de oameni ar genera un venit suplimentar de 2 miliarde de dolari.

perspectivă

În perspectiva sa pentru trimestrul actual, Amazon a declarat că nu vede nicio schimbare în veniturile sale în creștere și că veniturile sale din exploatare ar putea tripla. Amazon a oferit o gamă de îndrumări de venit de 1,1 miliarde de dolari până la 1,9 miliarde de dolari, de la 628 milioane de dolari în al doilea trimestru al anului 2017, vânzările nete crescând cu 42% între 51 miliarde și 54 miliarde de dolari.

Amazon se pregătește pentru ziua în care impozitul pe vânzări va trebui să fie colectat de la toți consumatorii din toate statele. În al său 10Q depunerea Amazon a afirmat: "În S.U.A., deși deciziile Curții Supreme restricționează drepturile statelor de a solicita vânzătorilor de la distanță să colecteze impozitele de vânzare locale și locale, Curtea Supremă a convenit recent să audă un caz care ar putea răsturna precedentul precedent. Susținem o lege federală care ar permite statelor să solicite colectarea taxelor de vânzări de către vânzători la distanță în cadrul unui sistem național. "

Creștere prin achiziții

Într-o abatere de la strategia trecută, Amazon a cheltuit un record record de 13,9 miliarde de dolari în achiziții în 2017, cu acordul Whole Foods Market reprezentând majoritatea cheltuielilor.

Amazon a făcut un total de 11 achiziții anul trecut și, excluzând acordul Whole Foods, a mai cheltuit șapte ori mai mult pe achiziții în 2017 decât în ​​2016.

În ceea ce privește anul 2018, Amazon a achiziționat deja două companii – compania Cyber-Security Sqrrl și firma inteligentă Ring Ring, care ar putea fi cea de-a doua cea mai scumpă achiziție din întreaga piață alimentară. Analistii se asteapta la mai multe achizitii, multe dintre ele in arena tehnologica, pe masura ce Amazon se indreapta mai departe catre noi demersuri digitale.

Plătiți prin factură

Amazon Business, divizia B2B a companiei, extinde creditul către un grup select de cumpărători pre-calificați prin plata prin factură. Într-o scrisoare din 1 mai către toți vânzătorii terți din S.U.A. – nu doar B2B – Amazon a anunțat că programul se va aplica și pentru ei, începând cu data de 30 iunie. Înscrierea pentru vânzători este automată.

Noul program a primit, în principal, feedback negativ din partea vânzătorilor pe forumurile din Centrul de vânzări. Vânzătorii nu pot renunța, dar Amazon le permite să se plătească mai rapid pentru o taxă suplimentară de 1,5%. Mulți vânzători mai mici cred noua cerință va afecta fluxul de numerar.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *