Clienții din Germania sunt insuficient informați cu privire la prețul unui produs atunci când cumpără ceva folosind un buton Amazon Dash. Și acest lucru încalcă legea, a revelat Curtea Regională Superioară din München.

Publicitate

Omul-canal Webinar

Obțineți sfaturi pentru a maximiza veniturile și pentru a minimiza riscul în fluxurile de canale omni. Aflați cum puteți reduce fricțiunea pentru a crește fidelitatea și vânzările clienților. Înregistrați-vă pentru Webinarul nostru Omni-Canal

A fost Asociația consumatorilor din Renania de Nord-Westfalia, cea mai importantă organizație regională a consumatorilor din Germania a intentat procesul împotriva lui Amazon. Potrivit organizației, consumatorii nu știu despre condițiile în care este plasată o comandă, de exemplu luni după ce consumatorul a instalat butonul. "Pentru că Amazon își rezervă dreptul de a modifica prețul sau chiar de a livra un alt produs decât cel ales inițial de client".

Butonul Dash din Germania din 2016

În august 2016, Amazon a lansat Dash butoane din Germania, devenind una dintre primele țări din afara SUA care ar putea folosi butoanele speciale, care permit consumatorilor (re) să comande produsele lor preferate cu o singură apăsare de buton.

Ideea din spatele butonului este că consumatorii pot reordona obiectele pentru uz cotidian atunci când sunt aproape în afara stocului. De exemplu, un buton poate fi plasat pe o mașină de spălat și atunci când clientul observă că sticla detergentului de rufe este aproape goală, el poate rearanja pur și simplu prin apăsarea butonului.

"Amazon trebuie să informeze înainte de a trimite comanda"

Dar acum judecătorul a precizat că Amazon trebuie să informeze imediat clientul despre preț și produsele comandate înainte de a trimite comanda. Până în prezent, aceste informații sunt trimise numai după apăsarea butonului, deci după plasarea comenzii.

"Suntem întotdeauna deschisi inovării", spune Wolfgang Schuldzinski de la asociația de consumatori. "Dar dacă inovarea este de a pune consumatorii într-un dezavantaj și de a face comparațiile de prețuri mai dificil pentru ei, atunci vom face tot ce putem pentru a împiedica acest lucru să se întâmple."

Amazon va face apel

Amazon a raspuns dezamagit. "Această hotărâre nu este doar ostilă față de inovație, ci împiedică și clienții să ia o decizie în cunoștință de cauză dacă un serviciu precum butonul Dash le oferă o experiență convenabilă de cumpărături", a spus un purtător de cuvânt al corporației. Gigantul de comerț electronic va face apel, deoarece este convins că butoanele și aplicația asociată sunt conforme cu legislația germană.

Întrebarea rămâne dacă Amazon ar trebui să depună încă eforturi atât de mari în butoanele Dash. S-ar putea crede că, în zilele noastre, consumatorii sunt mai deschisi pentru a (re) ordona produse de zi cu zi prin utilizarea dispozitivelor controlate de Alexa și cu voce controlată.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *