Allegro a intrat în top 10 lista celor mai mari site-uri de comerț electronic din lume, în ceea ce privește vizitele lunare. Compania poloneză de comerț electronic primește aproape 194 de milioane de vizitatori pe lună, ceea ce este puțin mai mic decât numărul de persoane care vizitează Shopee și Tmall.

Publicitate

Webinar la cerere: marca dvs. lipsește online?
Webinar la cerere: Obțineți sfaturi practice cheie despre cum să identificați și să remediați oportunitățile de vânzare pierdute în comerțul electronic și optimizați cu adevărat potențialul de vânzare al mărcii dvs. în rândul revânzătorilor Urmăriți webinarul aici.

Comerț electronic în Polonia este în continuă creștere. Piața de vânzare cu amănuntul online se dezvoltă la o rată cu două cifre în ultimii doi ani și valorează în prezent 11,75 miliarde de euro (50 de miliarde de zloti).

Allegro este doar primul jucător care funcționează doar în Europa

Cel mai bun exemplu de comerț electronic polonez este Allegro. Nu este doar cel mai mare retailer online din Polonia, conform date colectate de SimilarWeb, este, de asemenea, a zecea cea mai mare platformă de comerț electronic din lume, în ceea ce privește vizitele lunare.

Liderii clari sunt Amazon și eBayși multe platforme chinezești au ajuns și ele pe listă, însă Allegro este singura companie din acest top 10 care operează doar în Europa.

Allegro este singura companie din acest top 10 care operează doar în Europa.

Top 10 platforme de piață, în milioane de vizite pe lună

Amazon 4600
eBay 1800
AliExpress 865,2
Mercado Libre 634.2
Rakuten 384.9
Walmart 282.2
JD 264
Tmall 202.5
Shopee 195.4
Allegro 193.9

Allegro a început ca un site de licitație cu produse vândute de persoane fizice. Acum este o platformă majoră de comerț electronic pe care peste 140.000 de companii își vând produsele, de multe ori în loc să-și înceapă propriul magazin online. De asemenea, Allegro vinde produse în sine, stârnind îngrijorarea că ar putea abuza de poziția sa dominantă în Polonia.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *