Uneori se pare că Amazon nu susține vânzătorii de pe piața sa. Aparent restricții nelimitate asupra a ceea ce se poate vinde în fiecare categorie îngreunează vânzarea de produse de către unii vânzători. Încălcările și suspendările pentru încălcări minore fac vânzătorii să creadă că Amazon pune obstacole în calea succesului.

De fapt, Amazon vrea să reușești. Vânzătorii de pe piață sunt importanți pentru creșterea amplă a companiei Amazon. Furnizorii de la terți reprezintă aproximativ 50% din toate vânzările de pe Amazon.com. Vânzătorii oferă, de asemenea, Amazon cu lățimea de selecție. Cu toate acestea, vânzătorii ar trebui să înțeleagă că Amazon nu se ocupă de satisfacția clienților.

Celebrul schiță de servetele Bezos

Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon, a avut o viziune simplă pentru companie. O structură cu costuri reduse ar duce la scăderea prețurilor. Prețurile mai mici cu o gamă largă de produse ar duce la o experiență mai bună a clienților. Acest lucru creează o mai mare păstrare a clienților mulțumiți, care se întorc pentru a face mai multe achiziții. Această păstrare duce la creșterea continuă a traficului pe site. Creșterea traficului va atrage mai mulți vânzători, care vor extinde selecția. În combinație, acești factori duc la creșterea accelerată.

Bezos a ilustrat această viziune în schița sa de celebrul șervețel.

Jeff Bezos de faimos schiță de șervețel a subliniat strategia pentru Amazon.

Jeff Bezos de faimos schiță de șervețel a subliniat strategia pentru Amazon.

Cum a fost elaborată strategia de șervețel? Amazonul are o medie de peste 6,5 milioane de vizite pe zi pe zi. Asta face ca Amazon să fie al zecelea site cu cea mai mare importanță din lume, după vizite și cel mai mare site de comerț electronic, potrivit statisticilor Alexa.

Există un element important care lipsește de la schița lui Bezos: nu este profitabil. Ceea ce arată această strategie și ceea ce majoritatea analiștilor înțeleg greșit este că reinvestirea profiturilor înapoi în companie creează un brand mai puternic.

Alinierea cu strategia Amazonului

Odată ce vânzătorii înțeleg strategia lui Amazon, pot începe să înțeleagă deciziile lui Amazon. În calitate de vânzător, doriți ca Amazon să fie diligent în poliția pieței. Nu ar fi bine pentru consumatori dacă piața nu ar avea standarde clare. Sunt acele standarde care ajută vânzătorii.

Furnizarea unei înregistrări convingătoare și optimizată va duce la mai multe vânzări. Atunci când vânzările unui produs cresc, produsul respectiv va fi mai înalt. Un clasament superior conferă produsului o plasare mai bună. O plasare mai bună conduce la mai multe vânzări. Mai multe vânzări conduc la un clasament superior, care oferă o plasare mai bună. Si asa mai departe.

Laboratoarele de vânzări, care oferă instrumente excelente pentru vânzătorii Amazon, a creat o ilustrare utilă a modului în care vânzătorii Amazon pot oferi o experiență convingătoare pentru clienți.

Vânzările Amazonului arată că vânzătorii Amazon pot oferi o experiență convingătoare pentru clienți.

Vânzările Amazonului arată că vânzătorii Amazon pot oferi o experiență convingătoare pentru clienți.

Similar cu Google, un scor de calitate este esențial pentru Amazon. Deși nu există un grad declarat, așa cum există cu Google, știm ce componente vă afectează listele.

Algoritmul lui Amazon caută aceste elemente:

  • Între șase și zece imagini de înaltă calitate.
  • Titlul produsului. În funcție de categorie, titlurile de produse pot varia de la 50 la 250 de caractere.
  • Puncte bullet optimizate. Cumpărătorii nu cumpără caracteristici, cumpără beneficii. Menționați caracteristicile și descrieți beneficiile.
  • O descriere a unui produs bogat în cuvinte cheie cu cel puțin 1000 de caractere
  • Cuvinte cheie pentru backend. În secțiunea de administrare a contului de vânzător al unui utilizator, furnizați companiei Amazon informații suplimentare despre o înregistrare.
  • Spațiul vizat pentru backend, destinația utilizată și alte atribute.

Toate aceste câmpuri ajută Amazon să furnizeze cel mai bun rezultat al produsului pentru o interogare de căutare.

Performanța vânzătorului afectează, de asemenea, clasamentele dvs. pe Amazon. Un rating de performanță nesatisfăcător – adică recenzii proaste, articole care nu sunt stocate frecvent – vă va afecta clasamentul.

Scorul de feedback al vânzătorului

Următorii factori determină scorul de feedback al vânzătorului pe Amazon.

  • Rata de conversie. Calculat ca (Articole totale comandate) / (Număr de sesiuni). Cu cât este mai mare rata de conversie, cu atât produsul este mai relevant.
  • Viteza vânzărilor. Numărul de unități vândute.
  • Inventar și împlinire. Capacitatea de a păstra produsele în stoc; viteza de livrare.
  • Vânzări istorice. Vânzări susținute în timp.

Înțelegerea descoperirii

Este important să rețineți că Google este în principal un motor de căutare pentru a răspunde la întrebări, în timp ce Amazon este în principal un motor de căutare pentru găsirea de produse.

Cincizeci și șapte la sută dintre cumpărătorii de pe Amazon știu ce vor înainte de a face o cumpărare. Paisprezece la sută dintre cumpărători sunt produse de completare. Acest lucru lasă douăzeci și nouă la sută din cumpărătorii care navighează pe site, pentru a descoperi articole noi. Douăzeci și nouă de procente din 6,5 milioane de vizitatori zilnici reprezintă un număr mare de perspective.

Există două căi importante. În primul rând, publicitatea pe "Produse sponsorizate legate de acest articol"Pot ajuta cumpărătorii să vă găsească elementele. Acest anunț este declanșat de cuvinte cheie asociate cu înregistrarea de produse din acea pagină. Prin urmare, cunoașterea setului dvs. de cuvinte cheie și a concurentului dvs. este vitală pentru a conduce vânzări din anunțurile pentru produse sponsorizate.

În al doilea rând, ceea ce faceți de pe piața Amazonului pentru a vă promova produsele corelează direct cu succesul pe Amazon. Conducerea traficului de pe rețelele sociale și de pe site-urile afiliate Amazon este ceva ce ar trebui să vă gândiți întotdeauna, deoarece Amazon monitorizează traficul de intrare la un produs ca măsură a popularității sale.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *