Construirea unui site de comerț electronic B2B necesită o mare varietate de aptitudini. Este important să nu te uiți nu doar la persoane sau roluri, ci și la expertiza pentru a-ți îndeplini slujba.

În acest post, voi identifica abilitățile critice care sunt necesare, din experiența mea, pentru a construi un site robust de comerț electronic B2B.

9 Abilități critice de dezvoltare B2B

Experiența utilizatorilor implică planificarea navigării pe site, pentru toate dispozitivele. În comerțul electronic B2B, acest lucru poate implica manipularea a 10.000 de produse și ajutarea utilizatorilor să găsească cea pe care o caută. Un designer UX ar trebui să producă machete de tip wireframes și să analizeze site-ul în curs de dezvoltare, pentru a oferi feedback.

Dezvoltare front-end. Un dezvoltator de front-end ia rezultatele unui proiectant UX și îl implementează cu HTML, JavaScript și CSS responsabile pentru dispozitive mobile. Accentul ar trebui să fie asigurarea rapidă a încărcării paginilor, cu o utilizare eficientă a codului și a imaginilor optimizate. În mod ideal, acest dezvoltator este familiarizat cu software-ul dvs. de comerț electronic, pentru a asigura codul și compatibilitatea designului.

Dezvoltare backend implică scrierea unui cod care ia acțiuni de la vizitatori și apoi interacționează cu baza de date, pentru a realiza o sarcină. Exemple de dezvoltare backend sunt un instrument de "comenzi rapide" și un dealer de localizare. Dezvoltarea Backend este, de asemenea, folosită pentru a personaliza aspecte ale software-ului de comerț electronic. De exemplu, adăugarea unui pas către procesul de plată implicit va necesita dezvoltarea backendului. Dezvoltatorii de backend scriu, de asemenea, cod pentru a se integra cu alte programe.

Analiza datelor. Un analist de date va planifica unde vor locui datele și cum să le structureze, astfel încât acestea să poată fi utilizate pentru ceea ce doriți să realizați. Analistul vă va examina seturile de date existente – detalii despre clienți, contabilitate, gestionarea conținutului – precum și structura de date a software-ului dvs. de comerț electronic. Ea va produce apoi un plan pentru modul în care se vor conecta seturile de date – luând în considerare sursa care va fi autoritativă, modul de evitare a duplicării și modul de organizare a datelor pentru întreținere și viteza de căutare.

Marketer digital. Un comerciant digital va revizui datele de analiză și va oferi idei pentru oportunitățile de marketing. Acesta include modul în care software-ul de comerț electronic acceptă promoții digitale și ce automatizare de marketing sau instrumente de e-mail sunt necesare pentru creștere. Un marketer va lucra cu un dezvoltator de backend pentru a produce feeduri corecte de produse către Google pentru anunțurile cu afișare de produse. Marketingul ar trebui să înțeleagă bine optimizarea motorului de căutare și să ofere recomandări pentru clasamentele înalte. Aceasta include păstrarea clasamentelor de la o re-platformă și actualizarea corespunzătoare a campaniilor de căutare plătite.

Hosting. Aptitudinile necesare pentru a găzdui deciziile depind de platforma dvs. de comerț electronic – fie că utilizați o opțiune SaaS, dacă platforma oferă o alternativă pentru găzduirea cloud-ului, fie că găzduiți într-un centru de date sau în premise. Abilitățile necesare de găzduire ar putea necesita o înțelegere a PCI, timpi de încărcare rapidă și configurarea pentru a sprijini întreținerea continuă și noi caracteristici.

Tehnician arhitect. Există multe modalități de a structura un site de comerț electronic B2B. Este important să aveți un consilier senior care să ghideze deciziile pentru a atinge obiectivele proiectului și pentru a minimiza complicațiile tehnice. Arhitectul dvs. de tehnologie va comunica cu personalul intern al afacerilor implicațiile acum și în viitor legate de diferitele decizii de platformă, care servesc ca traducător între personalul de afaceri și dezvoltatori.

Manager de proiect. Un manager de proiect lucrează îndeaproape cu arhitectul tehnic. Împreună, ele asigură tuturor părților cunoașterea responsabilităților lor și funcționează dintr-o înțelegere comună. Managerul de proiect și arhitectul tehnic se întâlnesc în mod regulat cu clientul sau sponsorul proiectului, pentru actualizări și feedback. Din experiența mea, managerul talentat poate fi diferența dintre succesul și eșecul proiectului.

Tester. Este esențial să testați noul site – testarea funcționalității specifice într-o serie de dispozitive și, de asemenea, testarea prelucrării comenzilor de la sfârșitul la sfârșit prin diversele integrare. Este posibil să aveți sau nu un tester dedicat. Acest rol ar putea fi realizat de alți membri ai echipei, presupunând că există un plan clar.

Examinați echipa

De mai multe ori, am văzut că proiectele merg prost când o echipă de dezvoltare B2B nu are abilitățile necesare. Acest lucru se poate întâmpla, de exemplu, atunci când o companie este angajată pentru talentele sale de design, dar nu are abilități de analiză a datelor sau de dezvoltare backend. Site-ul rezultat pare frumos, dar este umplut cu bug-uri care împiedică clienții să-l folosească pe deplin.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *