Majoritatea cumpărătorilor online ar comanda mai mult pe termen lung dacă un comerciant online oferă returnări gratuite. Și un procentaj semnificativ de 84% dintre cumpărători nu se vor întoarce nici măcar la un magazin dacă s-au confruntat cu o experiență precară de returnare.

Publicitate

Ghid de litigiu privind rambursarea taxelor

Am creat acest ghid pentru a ajuta comercianții să vadă prin trucurile frauduloase și să-și protejeze afacerea de returnările de taxe, fără a compromite experiența de cumpărături. Descarca Ghidul acum.

Aceasta este doar una dintre următoarele concluzii care ar putea fi deduse dintr-un studiu realizat de Klarna din peste 2.000 de consumatori din Regatul Unit. Aceasta arată că majoritatea cumpărătorilor online cred că returnările sunt acum o parte normală a cumpărăturilor on-line.

Recuperările ușoare și gratuite atrag clienții

Ori de câte ori au nevoie de alegerea unui comerciant cu amănuntul care să își cheltuiască banii, trei din patru cumpărători spun că întoarcerea ușoară este un factor important. Și nu numai că un proces bun de returnare poate ajuta comercianții cu amănuntul să atragă noi clienți, ci și îi poate ajuta să îi păstreze pe acești clienți. Deoarece 78% din consumatorii din Marea Britanie spun că ar cumpăra mai mult cu un comerciant cu amănuntul în timp, dacă există returnări gratuite.

Acest lucru este demonstrat și de faptul că 86% dintre respondenți spun că au posibilitatea de a reveni gratuit la articolele cumpărate, le fac loiali și sunt mai susceptibili să se reîntoarcă la un comerciant online.

Pentru consumatori, nu totul este gratuit, gratuit, gratuit. Ei apreciază de asemenea o anumită flexibilitate din partea comerciantului cu amănuntul. Studiul arată că comercianții cu amănuntul care oferă venituri flexibile și optiuni de plata au mai multe șanse să păstreze înaintea concurenților.

Consumatorii doresc mai multe opțiuni de returnare și de plată

Majoritatea cumpărătorilor (84%) doresc să poată alege dacă să returneze un articol în magazin sau prin postare sau preluare. Și unul din trei spune că este mai probabil să cumpere ceva online, dacă au posibilitatea de a plăti după ce au încercat acasă.

Studiul realizat de Klarna a avut loc în acest an, dar a fost realizat și în 2017, astfel că este acum capabil să compare rezultatele. Acest lucru arată că volumul articolelor online returnate a crescut cu 14%, în timp ce consumatorii care au returnat articole defecte au crescut de la 12% la 26% în doar doi ani.

Motive pentru returnarea articolelor

Numarul de consumatori care returneaza ceva din care calitatea nu era ceea ce se asteptau cresteau chiar de la 6 la 22%. De asemenea, 27% dintre cumpărători aduc elemente înapoi, deoarece potrivirea nu era corectă, în timp ce 19% au revenit pentru că arătau diferit online decât în ​​viața reală.

"Dacă comercianții cu amănuntul dorește să-și reducă rentabilitatea online, aceștia ar trebui să-și îmbunătățească reprezentările de produse online, 81% dintre cumpărători spunând că fotografiile și descrierile mai bune ar contribui la reducerea" efectului așteptărilor false "și, prin urmare, la valoarea returnată", explică Klarna.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *