Angrosiștii și producătorii de îmbrăcăminte neglijează adesea marketingul digital, concentrându-se în schimb pe târguri și evenimente personale. Aceasta este o greșeală.

Angrosiștii și producătorii de îmbrăcăminte neglijează adesea marketingul digital, concentrându-se în schimb pe târguri și evenimente personale. Aceasta este o greșeală.

Un canal de marketing primar pentru angrosiștii de îmbrăcăminte este prezentat la târguri. Înseamnă rezervarea spațiului, crearea și imprimarea materialelor de marketing, finanțarea călătoriilor și divertismentul clienților – cheltuieli mari pentru un număr limitat de cumpărători.

Din păcate, angrosistii de îmbrăcăminte nu dedică în mod obișnuit o sumă egală de bani și efort pentru marketingul online. Aceasta este o mare greșeală. Expunerea la o expoziție comercială poate expune produse la câteva sute de cumpărători pentru câteva zile. Marketingul on-line poate expune aceste produse la mii de potențiali clienți în fiecare zi, în întreaga lume.

Eu numesc această "mentalitate a producătorilor" – adică, doar să obținem comenzi și să fabricăm produse. Mulți producători și angrosiști ​​văd marketingul online ca un pariu sportiv. Ei cheltuiesc banii și rugați-vă pentru rezultate. Și, de cele mai multe ori, rezultatele sunt nesatisfăcătoare, deoarece producătorii nu investesc în talente, consultanți, instrumente și alte resurse.

Dar nu trebuie să fie așa. Recent am luat un producător de îmbrăcăminte de pornire de la zero vânzări la sute de mii – toate cu un buget mic. Este o strategie simplă, cu, de obicei, șapte componente.

O voi descrie în acest post.

Web de mare conversie

Proprietarul angrosistului de modă mi-a spus recent că a cheltuit tone de bani pe anunțurile cu plata-pe-clic cu rezultate nesemnificative. Problema a fost rate ridicate de respingere pe pagina de pornire și înregistrări mai puține decât cele preconizate ale clienților. Site-ul a fost neclar cu privire la ce fel de afacere a fost și de ce un comerciant cu amănuntul ar cumpăra de la el. Vizitatorii noi – clienții potențiali – nu au putut înțelege. Am impresionat proprietarului că are doar câteva secunde pentru a convinge vizitatorii să rămână.

Am propus acești pași:

 • Aveți un mesaj dominant și clar care explică site-ul web.
 • Trateaza banner-ul principal al paginii de origine ca un afisaj la o expozitie comerciala.
 • Au culori și imagini consecvente.
 • Utilizați fonturi lizibile, tradiționale – nu sunt la modă sau de modă veche.
 • Acordați o atenție deosebită fotografiei. Este instrumentul de vânzare primar atunci când potențialii clienți nu pot atinge un produs.

Site-ul ar trebui să sublinieze, de asemenea, conținut convingător.

 • Secțiunea "Despre noi" ar trebui să explice ce poate face compania pentru clienți.
 • O secțiune "întrebări frecvente" este pentru vânzare. Ar trebui clar abordați întrebările comune ale cumpărătorilor.
 • Mărturiile sunt și pentru vânzare. Utilizați-le pentru a explica beneficiile de top ale companiei.
 • Paginile neacoperite ar trebui să aibă text și multimedia bazate pe cuvinte cheie.

Iar cel mai important aspect al unui site web de înaltă conversie este acela că are produsele potrivite pe care cei care le vând și care au nevoie de ei.

Optimizare motor de căutare

Din experiența mea, cei mai mulți directori de îmbrăcăminte știu asta Optimizare motor de căutare este critic. Pur și simplu nu știu cum să o facă.

Pentru a începe, căutați pe Google cuvinte cheie importante, cum ar fi "îmbrăcăminte en-gros". Apoi analizați rezultatele organice. De ce sunt companiile de la pagina 1?

De exemplu, atunci când un client a întrebat de ce site-ul său nu este clasat pentru "îmbrăcăminte en-gros", am subliniat că concurentul său de pagină 1 a avut 3,6 milioane backlink din 903 domenii de referință. I-am explicat că trebuie să se potrivească sau cel puțin să se apropie de acele numere.

Anunțurile Google

Dacă nu aveți un angajat cu experiență, un consultant sau o agenție pentru a rula publicitatea dvs. cu plata-pe-clic, utilizați Google AdWords Express. Nu cheltuiți foarte mult pe Anunțuri Google (anterior, AdWords) fără experiență. Puteți pierde rapid bani. Începeți încet, cu bugete reduse. Nu faceți publicitate la nivel mondial, cel puțin inițial. Vizați un oraș sau un stat, testați rezultatele și extindeți-vă de acolo.

Dacă sunteți un distribuitor de modă – îmbrăcăminte, accesorii, genți de mână, cosmetice – în experiența mea, majoritatea clienților vor veni din cinci state, în această ordine: Texas, California, Florida, Georgia și Illinois.

Marketing prin e-mail

În cazul angrosistilor de îmbrăcăminte, cel puțin 40% din vânzări ar trebui să provină din marketingul prin e-mail. Cotele deschise ar trebui să depășească 25%.

Accentuați e-mailurile tranzacționale a urma cu cumpărătorii care creează conturi noi. Utilizați spațiul pentru a aborda beneficiile, promoțiile companiei dvs. și orice altceva care vă poate ajuta compania să iasă în evidență.

Social Media

Crearea de conținut și promovarea conținutului sunt părți egale marketing social media. Creați conținut convingător – ghiduri de tip ghiduri, sfaturi de modă – pentru a genera clienți potențiali. Și apoi să o promovați.

Ce canale media sociale sunt cele mai bune pentru angrosiștii de modă? Iată alegerile mele.

 • YouTube, deoarece este motorul de căutare numărul doi.
 • Pinterest pentru că este mai mult motor de căutare decât o rețea socială.
 • Instagram deoarece este vizibil și pentru că majoritatea afacerilor cu amănuntul au conturi Instagram.
 • Grupurile Facebook, deoarece sunt vizate, de obicei, de membri implicați.

Influencer Marketing

Influencer marketing lucrează pentru comercianții cu ridicata în aceeași măsură ca și pentru companiile de retail. Dar, din experiența mea, factorii de influență pentru angrosiști ​​sunt mai profesioniști – se ocupă de întreprinderi – și au urme mai mici, ceea ce le face mai accesibile.

Proprietarii grupurilor Facebook sunt adesea influențatori. Lucrul cu acei proprietari poate fi eficient deoarece membrii sunt atât de angajați. Canalele de pe YouTube ale agenților de influență pot genera trafic orientat. Însă persoanele care influențează LinkedIn sunt mai puțin eficiente.

Piețele online

Angrosisti de moda de multe ori intreaba daca ar trebui sa se alature unei piete online. În general, răspunsul este întotdeauna "da". Piețele en gros de modă reprezintă o oportunitate extraordinară pentru creștere. În mod tipic, fiecare piață are o nișă de cumpărător proprie, cel puțin parțial. Și piețele de gros oferă de obicei opțiuni de publicitate atractive, inclusiv e-mailuri dedicate.

Cu toate acestea, vă puteți alătura unei piețe angro numai dacă sunteți dispus să investiți timp în actualizarea colecției și adăugarea de elemente noi. Dacă încărcați colecția o dată și apoi o ignorați, piețele ar fi o pierdere de bani – chiar și pentru produse premium, atractive.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *