Căutare site-ul este, fără îndoială, cel mai important domeniu atunci când vine vorba de experiența utilizatorului. Articolele B2B, în special, sunt adesea complexe; cumpărătorii nu au timp să vâneze produse.

În acest post, vă voi oferi câteva măsuri practice pentru îmbunătățirea căutării pe site-ul dvs. de comerț electronic – B2B și B2C.

Există trei opțiuni pentru cumpărători să găsească produse pe un site de comerț electronic.

  • Căutare după cuvinte cheie apare atunci când un cumpărător utilizează bara de căutare pentru a găsi produse. Cuvintele cheie pot fi orice, de la termeni referitori la produse sau categorii la numere de numere specifice – UPC, MPN, EAN, intern, competitiv și specific industriei.
  • Navigarea pe categorii apare atunci când utilizatorii selectează o categorie și dau rezultate pentru a găsi elementele pe care le caută în subcategorii.
  • Căutare falsă este atunci când utilizatorii își perfecționează căutarea prin micșorarea rezultatelor prin filtre, cum ar fi dimensiunea, culoarea, lungimea și marca.

6 modalități de îmbunătățire

Factorii multipli influențează dacă cumpărătorii pot găsi cu ușurință produse prin intermediul acestora cautare site. Concentrați-vă pe aceste șase elemente pentru a le ușura.

  • Sinonime și termeni înlocuiți. Utilizatorii vor căuta aceleași elemente în moduri diferite. De exemplu, o pereche de mănuși ar putea fi "mănuși de construcție", "mănuși de lucru" sau "mănuși din piele".
  • Abrevieri și termeni din industrie. Fiecare industrie are o terminologie proprie. Lucrez în industria industrială. Vedem multe căutări care conțin slang, ceea ce poate duce la o pagină cu rezultate zero.
  • Grafii incorecte. Utilizatorii vor scrie în cuvinte greșit în timp ce căută. Este de datoria comercianților să decidă cât de tolerantă ar trebui cautarea site-ului să fie cu greșeli. "Editați distanța" determină câte litere dintr-un cuvânt pot fi înlocuite cu alte litere pentru a determina potrivirile de căutare. O distanță de editare de 2 ar putea afișa "carte" în rezultatele pentru termenul de căutare "înapoi". Acest scenariu ar crește numărul de rezultate și ar scădea relevanța.
  • Căutare predictivă. Această caracteristică va ajuta utilizatorii să economisească timp sugerând produse și categorii în timp real pe baza cuvintelor cheie pe care le caută.
  • De tip înainte. Aceasta va afișa sugestii de completare automată la frazele de cuvinte cheie introduse într-o casetă de căutare. Reduce tastarea cerută de utilizatori și, de asemenea, îi ajută să înțeleagă ce caută alți utilizatori.
  • Taxonomia produselor. Acesta este sistemul de clasificare și organizare a produselor pe un site de comerț electronic. Ea devine mai complexă pe măsură ce crește numărul de articole. Navigați printr-o căutare de categorii sau consultați paginile de pescuit de pe o pagină de produs pentru a vedea o taxonomie a produselor la locul de muncă.

Asamblați un plan

Accesați starea actuală a căutării site-ului dvs. Obțineți datele de care aveți nevoie pentru a identifica zonele pentru îmbunătățirea căutării pe site. Rapoartele de căutare în Google Analytics vă pot ajuta. Ele sunt ușor de configurat și vor oferi informații utile, cum ar fi numărul de căutări, termenii de căutare și eficiența rezultatelor.

De exemplu, rafinări multiple de căutare ar putea indica faptul că utilizatorii nu găsesc ușor ceea ce caută, dar sunt dispuși să rămână angajați. În schimb, un număr mare de ieșiri de căutare ar putea fi mai grav: utilizatorii ar putea să caute ceva, să nu-l găsească și să părăsească site-ul.

Înțelegeți tehnologia. Aflați elementele de bază ale căutării site-ului – terminologia și modul în care funcționează. Aflați diferite tipuri de căutări și provocări comune. Având o înțelegere de bază ajută la comunicarea cu dezvoltatorii și alte personal tehnic.

În plus, aflați detaliile despre felul în care platforma dvs. de comerț electronic gestionează căutarea pe site. Platformele vor oferi în mod obișnuit un control asupra căutării site-ului, fie direct, fie prin software terță parte. Din experiența mea, modificările mici în căutare pot avea un impact mare asupra conversiilor – bune și rele. Faceți modificări incrementale și apoi testați.

Imbunatatire continua. Odată ce știți starea căutării site-ului dvs. și a tehnologiei, asamblați un plan de îmbunătățire. Creați obiective pe termen scurt și lung. Asigurați-vă că aveți date bune și tehnologia potrivită. Asigurați-vă că cele mai bine vândute elemente – primele 20% – sunt ușor de găsit. Pe termen lung, concentrați-vă pe scalabilitate.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *