În "20 de burse globale B2B B2B, "Am enumerat cele mai importante site-uri globale de afaceri pentru a cumpăra și vinde produse. În acest post, voi lista toate marile piețe mondiale – B2C și B2B. Am clasificat piețele de pe continentul lor de origine.

America de Nord

Amazon este cea mai mare companie de comerț electronic din lume. Acesta operează pe piețele din 14 țări: SUA, Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Spania. Amazon Business.

noroc neașteptat este o piață prietenoasă vânzătorului, cu peste 10 milioane de articole. Nu are taxe de înscriere și nici taxe de magazin lunar. Se vinde în Canada, UK, Franța, India, Germania, Mexic și Spania.

Cratejoy este o piață pentru vânzare casete de abonament. Cutiile se ocupă de interesele consumatorilor, cum ar fi asistența medicală și afinitatea regională. Site-ul primește aproximativ 30.000 de tranzacții lunare și mai mult de 3 milioane de vizualizări lunare ale paginilor.

eBay are site-uri pentru 24 de țări: SUA, Canada, Austria, Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, Spania, Elveția, Marea Britanie, Australia, China, Hong Kong, Indonezia, Japonia, Malaezia, Filipine, Singapore, Taiwan , Thailanda și Vietnam.

Etsy este o piață globală pentru produse creative, realizate manual. Etsy se concentrează pe a ajuta comunitatea vânzătorilor să devină de succes, făcând-o ușor și ieftină pentru a lista produsele și a începe să vândă. Site-ul servește anual aproximativ 30 de milioane de clienți.

Avion este deținută de Walmart, dar funcționează ca un site independent. Oferă vânzătorilor un motor de reguli pentru a-și optimiza rentabilitatea. Site-ul primește milioane de vizitatori zilnici.

Newegg este o piață electronică globală care a fost în afaceri de 17 ani. Are zeci de milioane de clienți și vinde produse în 50 de țări.

Reverb este o piață pentru muzicieni să cumpere, să vândă și să învețe despre uneltele muzicale noi, folosite, de epocă și manuală. Conectează milioane de oameni la produse muzicale și la inspirație. Aproximativ 80 de milioane de utilizatori din întreaga lume vizitează site-ul anual.

Walmart a început să accepte vânzările online ale unor terțe părți în 2016. De atunci, mii au semnat. Site-ul vinde mai mult de 1 milion de produse; vânzătorii pot lista articolele gratuit.

Wayfair este o piață concentrată pe decorul casnic și mobilierul de casă. Listează peste 10 milioane de produse de la peste 10.000 de furnizori.

Dori este o piață B2C cu aproximativ 100 de milioane de vizitatori anuali. Majoritatea articolelor sunt la prețuri reduse. Wish este cea mai descărcată aplicație de cumpărături la nivel global.

Zibbet este o piață a artiștilor independenți, a artizanilor și a colecționarilor de epocă. Este similar cu Etsy. Aproximativ 50.000 de vânzători oferă în cea mai mare parte produse realizate manual pe site.

Europa

Allegro este cea mai mare piață poloneză, cu peste 15 milioane de clienți și 70 milioane de vânzări de produse lunare. Toate afacerile se desfășoară în limba poloneză.

Allegro

Allegro

Asos este o piață bazată pe U.K care se adresează clienților mai tineri. Vindem peste 80.000 de produse și are, de asemenea, piețe în Australia, SUA, Franța, Germania, Spania, Rusia și Italia.

Cdiscount este o piață franceză cu aproximativ un milion de vizitatori zilnici unici. Acesta vinde produse dintr-o gamă largă de categorii, cu vânzări anuale de peste 2 miliarde de euro.

cel este o piață românească care vinde peste 50.000 de produse către aproximativ jumătate de milion de clienți. Comercianții cu amănuntul se pot înscrie gratuit.

DaWanda este o piață cu sediul în Regatul Unit pentru mărfuri realizate manual. Peste 320.000 de designeri își vând creațiile pe site. Produsele pot fi de asemenea personalizate.

Emag este cel mai mare site de comerț electronic din România cu mii de clienți zilnici. Comercianții cu amănuntul se pot înscrie gratuit.

Flubit este o piață în Regatul Unit. Este cunoscut pentru prețuri competitive. Are peste 60 de milioane de produse și permite vânzătorilor să-și integreze cataloagele de produse.

Fnac este o piață franceză care vinde un sortiment vast de produse pentru milioane de clienți. De asemenea, are magazine fizice în Franța și în alte țări și a integrat experiența omnichannel.

Fruugo este o piață cu sediul în Regatul Unit în 32 de țări. Vânzătorii se pot înregistra o singură dată pentru a vinde în aceste țări. Site-ul acceptă 21 de monede și 17 limbi.

Joc este bazată pe Marea Britanie și se concentrează pe vânzarea de jocuri, jucării și produse media. Site-ul a crescut dramatic în ultimii ani. Ea prelucrează mii de comenzi în fiecare lună.

Mobile.de este o piață germană pentru vânzarea de vehicule către întreprinderi și consumatori. Site-ul are clienți din întreaga Europă.

Okazii este o piață românească de 18 ani. Vinde peste 3.000 de produse zilnic și primește aproximativ 3 milioane de vizitatori lunar.

OnBuy este o piață din Marea Britanie care atrage cumpărătorii prin oferirea de prețuri accesibile. Acesta plătește taxe reduse vânzătorilor.

Otto este o piață populară din Germania. A lansat în 1995. Aproape jumătate dintre locuitorii din Germania au cumpărat pe acest site. Comercianții pot viza piața germană, dar informațiile despre produs trebuie să fie localizate.

PriceMinister este o piață franceză deținută de Rakuten. Se pare că este al cincilea cel mai vizitat site de comerț electronic din Franța. Programul vânzătorului permite configurarea ușoară fără contracte pe termen lung.

Real.de este o piață germană care vinde milioane de produse în categorii cum ar fi electronice, jucării, articole de casă și grădină, modă și mobilier. Comercianții pot să vândă pe Real.de sau, alternativ, să trimită cumpărători pe site-urile comercianților.

Tesco este piața online a gigantului Tesco pentru bacanie din Marea Britanie. Compania a introdus modelul de piață cu câțiva ani în urmă. A fost foarte reușit. Tesco studiază cu atenție toți negustorii.

Zalando este o piață germană care sa extins în mai multe țări din Europa. Inițial a încercat să reproducă Zappos (site-ul pentru încălțăminte din S.U.A.), dar a evoluat ulterior în unul dintre cele mai mari portaluri de comerț electronic din Europa. Are peste 22 de milioane de clienți și vinde peste 250.000 de produse reprezentând 2.000 de mărci comerciale.

America de Sud

Americanas este a Piața online braziliană cu aproximativ 500.000 de produse și 10 milioane de clienți. Site-ul are peste 20.000 de vânzători de pe piață – B2C și B2B. Societatea-mamă deține și Submarino (mai jos).

Casas Bahia este o piață braziliană cu peste 20 de milioane de vizitatori lunar. Vind cel mai mult mobilier și electrocasnice. Compania are, de asemenea, o prezență fizică mare și execută 750 de magazine de cărămidă și mortar în Brazilia.

Dafiti este o piață latino-americană cu milioane de vizitatori lunari unici. Este mai recent decât alte piețe, dar a crescut rapid. Oferă instrumente vânzătorilor pentru bord și succes general.

Suplimentar este o piață braziliană care primește aproape 30 de milioane de vizitatori pe lună. Acesta colaborează îndeaproape cu alte piețe. Site-ul este deținut de Cnova, care operează magazine fizice, oferind clienților Extra o experiență omnichannel.

Linio este o piață online cu o prezență în opt țări din America Latină: Mexic, Panama, Venezuela, Columbia, Ecuador, Peru, Chile și Argentina – reprezentând aproximativ 300 de milioane de potențiali clienți. Linio are peste 3 milioane de produse și 10.000 de vânzători. Are aproximativ 50 de milioane de vizitatori lunar.

Mercado Libre este cea mai mare piață din America Latină. El primește aproximativ 150 de milioane de utilizatori lunari și operează în Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Costa Rica, Republica Dominicană, Mexic, Ecuador, Guatemala, Honduras, Peru, Panama, Portugalia, Uruguay și Venezuela.

submarino este o piață populară din Brazilia care vinde produse din mai multe categorii. Este parte a companiei care deține Americanas. Comercianții pot beneficia de un proces similar vânzătorului pe ambele site-uri.

Asia

Alibaba este piața gigant B2B din China. Are clienți din 200 de țări care cumpără peste 100 de milioane de produse în 40 de categorii diferite.

AliExpress este o piață deținută de Alibaba care vizează cumpărători în afara Chinei. Are un site global în limba engleză și susține alte 15 limbi: rusă, portugheză, spaniolă, franceză, germană, italiană, olandeză, turcă, japoneză, coreeană, thailandeză, vietnameză, arabă, ebraică și poloneză.

FlipKart este cea mai mare piață din India, cu peste 10 milioane de clienți cumpărând de la aproximativ 100.000 de furnizori. Rețeaua de logistică Flipkart ajută vânzătorii să-și livreze produsele mai repede. De asemenea, oferă finanțare vânzătorilor. Walmart Recent Cumpărat un interes de control în Flipkart.

GittiGidiyor este o piață turcească deținută de eBay cu 60 de milioane de vizite lunare și aproape 19 de milioane de utilizatori înregistrați. Acesta vinde peste 15 milioane de produse în 50 de categorii diferite. Un procent mare de comenzi provin de la utilizatorii mobili.

HipVan este o piață cu sediul în Singapore care vinde mobilier de casă. Aproximativ 90.000 de consumatori au achiziționat de pe site.

JD.com este o piață chineză cu peste 300 de milioane de utilizatori. De asemenea, are o prezență în Spania, Rusia și Indonezia. Este una dintre cele mai mari piețe din lume cu mii de furnizori și propria infrastructură logistică.

KAOLA este o piață chineză care face parte din grupul NetEase, o companie de tehnologie bazată pe China. Kaola este o platformă populară de cumpărături transfrontaliere din China. Vanzatorii pot crea un magazin pe Kaola, sau pot vinde en-gros la Kaola, care apoi revinde consumatorilor.

Lazada. o piață deținută de Alibaba Group, operează în Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore, Thailanda și Vietnam. Lazada are mii de comercianți, generând vânzări anuale de aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

Qoo10 este o piață cu sediul în Singapore. De asemenea, operează în China, Indonezia, Malaezia și Hong Kong. Orice persoană înregistrată să cumpere pe Qoo10 poate deveni, de asemenea, un vânzător. Qoo10 este plătit numai după încheierea unei tranzacții de vânzare.

Rakuten este o piață japoneză uriașă care vinde peste 18 milioane de produse. A servit peste 20 de milioane de clienți. De asemenea, are o prezență în S.U.A.

Shopee este o piață din Asia de Sud-Est care operează în Singapore, Malaysia, Thailanda, Taiwan, Indonezia, Vietnam și Filipine. Oferă peste 180 de milioane de produse. Comercianții se pot înregistra cu ușurință online sau prin intermediul aplicației mobile.

Snapdeal este o piață indiană cu peste 300.000 de vânzători și 35 de milioane de produse. Vânzătorii trebuie să fie înregistrați în India.

Souq este o piață cu sediul în Orientul Mijlociu și deținută de Amazon. Milioane de clienți cumpără pe site în fiecare lună.

Taobao este o piață chineză deținută de Alibaba. Are 600 de milioane de utilizatori activi – cel mai mare din lume – și peste un miliard de produse de vânzare. Vânzarea pe Taobao este mai ușor pentru comercianții cu amănuntul care au o prezență în China.

Tmall este o piață chineză, deținută și de Alibaba, care vinde produse de marcă clienți din China și țările învecinate. Este, de asemenea, una dintre cele mai mari piețe de comerț electronic din lume, cu aproximativ 500 de milioane de utilizatori și multe mii de vânzători.

VIP.com este o piață chineză care se concentrează pe vânzările flash. Are aproximativ 60 de milioane de utilizatori activi și peste 20.000 de mărci. Comercianții din afara Chinei pot vinde pe această piață.

Africa

Jumia este un Piața africană care funcționează în 14 țări, reprezentând 1,2 miliarde de clienți potențiali. Are aproximativ 50.000 de vânzători. Este cea mai mare piață din Africa, acoperind aproximativ 80% din populația africană de internet.

Kilimall este o piață care operează în Kenya, Nigeria și Uganda. Are mii de vânzători care vizează peste 200 de milioane de consumatori. Piața vinde produse numai în limba engleză, ceea ce face vânzătorilor mai ușor să creeze un exemplar de produs și să vândă în toate cele trei țări.

Konga este cea mai mare piață din Nigeria. Are mii de vânzători și aproximativ 50 de milioane de cumpărători. Vânzătorii își pot stoca produsele în depozitul Konga pentru a permite livrarea mai rapidă către clienți, similar cu modelul Fulfillment by Amazon.

Australia

Iconicul este o piață care operează în Australia și Noua Zeelandă. El lansează zilnic 200 de produse și vizează mai mult femele mai tinere.

Iconicul

Iconicul

MyDeal este o piata australiana cu 200.000 de produse in peste 2.000 de categorii. Vânzătorii trebuie să treacă un control al calității produselor înainte de a putea participa.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *