Mai mult de jumătate dintre cumpărătorii online din Germania folosesc recenzii ale clienților pentru a-i ajuta să ia o decizie de cumpărare. Tinerii se bazează în special pe experiențele pe care ceilalți cumpărători le-au avut cu un anumit produs. În afară de recenziile clienților, site-urile de comparare a prețurilor și sfaturile prietenilor și familiei sunt de asemenea deseori utilizate.

Când cumpără online, consumatorii intră Germania mai întâi priviți recenziile altor clienți înainte de a lua o decizie de cumpărare. Pentru 56 la sută aceste recenzii sunt un ajutor important pentru luarea deciziilor atunci când efectuați o achiziție.

Femeile verifică mai des recenziile clienților decât bărbații

Verificarea recenziilor clienților înainte de a cumpăra este ceva mai popular în rândul femeilor decât bărbaților, deoarece 62% dintre cumpărătorii online de femei se bazează pe aceste evaluări, în timp ce 50% dintre cumpărătorii online bărbați fac acest lucru. Acest lucru este arătat în un studiu de la asociația digitală Bitkom, printre 1.024 de cumpărători online germani.

Mai ales cumpărătorii mai tineri se bazează pe recenziile clienților

Acest studiu arată, de asemenea, că opinia altor cumpărători este deosebit de importantă pentru cumpărătorii mai tineri: 66% dintre respondenți cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani și 61% dintre tinerii de 30-49 de ani spun că au citit recenziile clienților online înainte de a cumpăra. Între 50-64 de ani, cei 49% sunt cei care fac acest lucru, iar în grupa de vârstă 65 de ani și peste 39% sunt cei care citesc recenziile clienților.

Alte ajutoare pentru luarea deciziilor

În afară de recenziile clienților, cumpărătorii online se bazează și pe site-urile de comparare a prețurilor. Potrivit sondajului, 48% dintre cumpărătorii online germani folosesc în general aceste lucruri înainte de a cumpăra ceva online, în timp ce 41% se bazează pe sfaturile date de prieteni sau familie. Și 36 la sută folosesc rapoartele de testare de la televizor, online sau mass-media. Doar 24 la sută folosesc site-urile respectivelor comercianți pentru a-i ajuta să ia decizia corectă de cumpărături.

Ce ajutoare pentru luarea deciziilor utilizați în general înainte de a cumpăra produse?

56% recenzii ale clientilor
48% site-uri de comparare a prețurilor
41% sfaturi de la prieteni sau familie
36% rapoarte de testare la tv, online sau tipărire
24% site-ul de retaileri
19% forumuri sau bloguri online
14% social media

„Recenziile independente pot fi un bun ajutor decizional înainte de a cumpăra online”, spune Rebekka Weiß, șef de încredere și securitate la Bitkom. „Acest lucru se aplică atât serviciilor, cât și bunurilor: securitatea și încrederea sunt esențiale pentru clienții magazinelor online, iar aceste recenzii contribuie semnificativ la încrederea unuia în comerțul cu amănuntul online.”

Ea spune că dealerii beneficiază și de aceste recenzii ale clienților: „Cei care primesc un număr mare de ratinguri independente bune îl pot folosi pentru a demonstra calitatea bunurilor sau serviciilor lor, ceea ce le face atractive pentru viitorii clienți.”

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *