Decizia de a vinde consumatorilor sau întreprinderilor are implicații nu numai pentru marketing și inventar, ci și pentru gestionarea bazelor de date.

Datele despre clienții B2C includ de obicei numele, prenumele, adresa fizică, adresa de e-mail și numărul de telefon. În schimb, datele B2B pot include numele companiei, titlul, locația magazinului și detaliile depozitului. Un comerciant B2B poate livra un magazin sau mai multe. Acestea din urmă ar putea necesita relații părinte-copil – sediu central și sucursale – care probabil vor necesita ierarhii de date și, eventual, mai multe mese.

Decizia de a vinde consumatorilor sau întreprinderilor are implicații nu numai pentru marketing și inventar, ci și pentru gestionarea bazelor de date.

Datele B2C includ frecvent informații demografice, cum ar fi vârsta clientului, venitul gospodăriei și genul. Însă companiile B2B pot urmări veniturile anuale ale clienților, industria, locațiile și numărul de angajați. Vânzătorii B2C ar putea segmenta clienții după frecvența de cumpărare sau tipul de produse. Vânzătorii B2B s-ar putea segmenta după industrie și numărul de locații.

Ambele tipuri de vânzători, B2C și B2B, stochează informații de ordine similare. Acestea includ detalii cum ar fi numele produsului, data comandată și expediată și prețul produsului, inclusiv orice reducere. Reducerea ar putea diferi pentru clienții B2B, cu toate acestea, deoarece prețurile variază frecvent în funcție de cantitatea de comandă și de alte detalii.

De exemplu, un vânzător B2B poate preța primele 10.000 de unități la 80% din prețul de vânzare recomandat de producător, următorii 10.000 de unități la 70% din MSRP și comenzile de peste 20.000 de unități la 60%. În acest caz, un vânzător B2B ar reprezenta probabil toate unitățile din fiecare comandă pentru a aplica discountul.

Un comerciant B2C poate aplica pur și simplu un cod de cupon pentru livrare gratuită sau o reducere procentuală. Acest lucru ar putea cere comerciantului să urmărească eficacitatea comercială a acestui lucru promoție de cupoane.

S-ar putea să existe și alte nevoi de date B2B, cum ar fi stocarea permisiunilor utilizatorilor pentru vizualizare sau editare, atașarea documentelor legale, note de conversații de vânzări, tratarea rambursărilor și returnărilor și multe altele.

Combinarea datelor B2B în B2C

Deci, cum poate un comerciant să adauge informații B2B la o bază de date B2C stabilită? Maparea tuturor datelor și utilizarea acestora este primul pas.

Implementarea va diferi în funcție de instrument. De exemplu, Salesforce este orientat spre B2B. A rezolvat problema stabilirii unui cont mamă (sediu social) și a conturilor copilului (sucursale, depozite, locații cu amănuntul). Dar un instrument de automatizare a marketingului poate avea doar un singur tabel simplu care stochează toate informațiile de contact fără posibilitatea de a stabili ierarhii.

Maparea tuturor datelor și utilizarea acestora este primul pas.

Indiferent, urmați aceste cinci sfaturi pentru o adăugare fără probleme.

  • Arătați toate datele pe care le-ați colectat sau pe care doriți să le colectați pentru B2B și B2C. Mapați datele și relațiile și interacțiunile lor pentru a vizualiza o înțelegere globală.
  • Stabiliți un câmp sau un steag care separă datele B2B și B2C. Asta e important. Puteți să vă separați în continuare de câmpurile B2B secundare, cum ar fi clientul versus perspectiva sau lanțul național față de locația unică.
  • Pentru B2B, informații separate de la sediile de retail. Acest lucru este adesea dificil pentru instrumentele B2C, care de obicei nu includ astfel de relații în același registru de contact. O soluție este de a adăuga un alt câmp pentru locația sediului central față de retail sau depozit. Un alt domeniu ar putea include numele sediului central.
  • Pentru informațiile de bază de bază (e-mail, telefon, adresă), utilizați aceleași câmpuri indiferent de B2B sau B2C. Creați câmpuri suplimentare pentru clienții B2B cum ar fi titlul (C.E.O., cumpărător), tipul de contact (manager de marketing pentru promoții, manager de depozit pentru expedieri, cumpărător pentru achiziții) și numele companiei.
  • Pentru datele demografice și de companie, câmpuri separate pentru B2B versus B2C pentru a facilita accesul – pentru reprezentantii de vanzari, analiști și comercianți. Dacă aveți mai multe persoane de contact pentru aceeași companie într-un instrument B2C sau într-un simplu tabel, asigurați-vă că informațiile companiei sunt identice pentru fiecare dintre aceste persoane.

Începeți cu Instrumentul B2B

Datele B2B sunt de obicei mai complexe decât B2C. Astfel, este mai ușor să adăugați date B2C într-un instrument B2B. Dacă începeți și intenționați să vindeți ambelor tipuri de clienți, mergeți cu o platformă B2B, chiar dacă costă mai mult.

Dacă utilizați o platformă B2C, puteți combina datele B2B. Probabil va necesita introducerea suplimentară și, de asemenea, copierea datelor la fiecare înregistrare. Și solicită o diligență atentă pentru a menține integritatea datelor, cum ar fi același nume de companie pentru toate înregistrările conexe.

Am văzut comercianții separați de datele B2C de la B2B și păstrați-le în locuri diferite. Acest lucru vă poate ușura personalul. Cu toate acestea, dacă același personal lucrează atât pe B2B, cât și pe B2C și sunteți pe un buget, este posibil să nu fie posibil să plătiți pentru două seturi de date și să vă antrenați echipa pe ambele. Cu toate acestea, este posibil să păstrați diferite tipuri de informații în aceeași structură de date cu formatarea și guvernanța corespunzătoare.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *