Comercianții B2B vinde adesea societăți cu termeni de plată prelungiți. Comercianții pot accelera plata prin utilizarea unui furnizor de credite online, cum ar fi Apruve.

Comercianții B2B vinde adesea societăți cu termeni de plată prelungiți. Comercianții pot accelera plata prin utilizarea unui furnizor de credite online, cum ar fi Apruve.

Mulți comercianți B2B au evitat comerțul electronic deoarece cred că clienții lor nu vor face afaceri în acest mod. Comercianții au adesea preocupări legate de plăți, deoarece clienții B2B plătesc în moduri diferite și comercianții nu înțeleg cum să gestioneze online.

În acest articol, mă voi referi la modul în care comercianții B2B au rezolvat provocările de plată online.

Plătiți prin comanda de aprovizionare

Este relativ obișnuit ca clienții business să "plătească" printr-o comandă de cumpărare. Provocarea pentru vânzător este de a avea măsuri de precauție pentru a se asigura că numai clienții aprobați pot utiliza ordine de cumpărare, pentru limitele prestabilite de credit. Există modalități de a face acest lucru.

În primul rând, solicitați clienților potențiali să completeze o aplicație revizuită de echipa dvs. de service pentru clienți. Comercianții acordă uneori posibilității de a plasa comenzi prin intermediul unui card de credit înainte de revizuirea cererii.

Apoi, permiteți companiilor aprobate să trimită comenzi prin comanda de achiziție. Faceți acest lucru conectându-vă la platforma de comerț electronic și indicând aprobarea și limita de credit. Alternativ, trimiteți aprobarea și suma creditului către platforma dvs. de comerț electronic prin integrarea cu software-ul dvs. de contabilitate sau de backend. Această integrare poate permite platformei de comerț electronic să urmărească comenzi offline și să le includă în soldul disponibil al creditelor.

Gestionarea online a creditelor

Pentru clienții cu termeni de plată prelungiți, vă recomandăm să luați în considerare serviciile online de gestionare a creditelor, cum ar fi Apruve. Aceasta permite aprobarea creditelor în timp real pentru noi clienți, iar comerciantul este plătit în termen de 24 de ore de la expediere, minus taxele de finanțare.

Acest lucru poate ajuta și clienții, deoarece permite mai multor cumpărători din cadrul organizației lor să plaseze comenzi, care apoi sunt conturate într-o singură factură care urmează să fie data la 15 a lunii următoare sau oricare dintre condițiile de plată convenite cu serviciul de administrare a creditului .

Astfel, un serviciu online de gestionare a creditelor poate simplifica experiența clienților dvs. și poate permite companiei dvs. să se plătească mai repede.

Achiziționarea Punchout

Clienții de afaceri dețin în mod obișnuit un departament de achiziții și pot utiliza software-ul ca parte a fluxului de lucru al cumpărătorilor. Puteți face mai ușor să cumpărați de la dvs. prin integrarea site-ului dvs. de comerț electronic cu software-ul de achiziții. Aceasta se numește punchout pentru achiziții publice.

Pentru vânzători, există două abordări generale: integrați cu fiecare software de achiziții diferite – cum ar fi Ariba, SciQuest, Coupa, SAP, Oracle – sau se integrează cu un facilitator, cum ar fi PunchOut2Go, care oferă un singur punct de integrare și vă permite oferă o punchout la peste 60 de aplicații software de achiziții publice. (Compania mea, ar trebui să adaug, este un reseller al Punchout2Go.)

Folosind un pumn, cumpărătorul dvs. poate începe pe site-ul dvs. și să-și umple coșul de cumpărături. Odată ce este gata să trimită comanda, el poate "împinge" și trimite datele din cărucior către sistemul său de achiziții publice. Soluția punchout se poate termina acolo sau poate continua, astfel încât atunci când departamentul de achiziții aprobă comanda, comanda de achiziție este transmisă electronic pe site-ul dvs. de comerț electronic. O suplimentare de integrare ar putea trimite electronic factura dvs. către sistemul cumpărătorului după expedierea comenzii.

Din experiența mea, unii cumpărători de afaceri solicită furnizorilor lor să ofere punchouts. Dincolo de asta, unii vânzători B2B oferă soluții punchout pentru a atrage clienți mai mari sau segmente noi de clienți.

ACH, verificare electronică

Plățile ACH și e-cecurile sunt retrase electronic din contul de verificare al cumpărătorului, transferate pe o rețea ACH și depozitate în contul de verificare al vânzătorului. Puteți configura platforma dvs. de comerț electronic pentru a permite clienților să plătească prin e-check sau ACH. Dacă mergeți pe acest traseu, asigurați-vă că banii sunt imediat disponibili, fără recurs, înainte de expedierea comenzii.

Carduri de credit

În comerțul electronic B2B, utilizarea cardurilor de credit poate fi complexă. Cea mai obișnuită zonă de complexitate are loc atunci când costurile comenzii sunt mai mult decât ceea ce a fost autorizat în timpul efectuării plății. Acest lucru este obișnuit în B2B, atunci când taxele de expediere sunt necunoscute în momentul plății și când clienții pot edita comenzile după ce au fost trimise pentru prima dată.

În ambele cazuri, comercianții implică de obicei un dezvoltator. Personalizările includ efectuarea de apeluri API suplimentare către gateway-ul cardului de credit pentru autorizări suplimentare față de cardul de credit al clientului.

Indiferent, asigurați-vă că utilizați un procesor care va stoca datele cardului de credit fără ca acesta să locuiască în sistemul dvs. Acest lucru este important pentru securitate și răspundere.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *