Site-urile B2B de comerț electronic necesită caracteristici unice, specializate. Un exemplu este abilitatea cumpărătorilor de a încărca și de a comanda dintr-un fișier CSV sau o foaie de lucru Excel.

Site-urile B2B de comerț electronic necesită caracteristici unice, specializate. Un exemplu este abilitatea cumpărătorilor de a încărca și de a comanda dintr-un fișier CSV sau o foaie de lucru Excel.

Este ușor să intrăm în capcana presupunând că o experiență B2C convingătoare va fi suficientă pentru utilizatorii B2B. Pentru mine, a avut loc întâlnire față-în-față cu mai mult de 50 de clienți B2B și a învățat ce contează pentru ei. În acest post, voi împărtăși ceea ce am descoperit.

Căutarea superioară a site-ului

Cumpărătorii B2B se așteaptă să găsească rapid ceea ce caută să cumpere. Pentru majoritatea acestora, cautare site este primul pas.

 • Concentrați-vă pe trei tipuri de căutare: cuvintele cheie (în bara de căutare), căutarea de categorii și căutarea "filtrare" fațetată.
 • Luați în considerare caracteristici avansate de căutare, cum ar fi autosuggest.
 • Asigurați-vă că căutarea cuvintelor cheie captează termeni obișnuiți, precum și jargonul industriei. Termenii obișnuiți ar putea include orice combinație între numărul de produs al producătorului, codul produsului universal, marca, modelul, descrierea sau chiar numărul de component al concurentului. Utilizați analizele de căutare site-ul pentru a găsi termenii de căutare pentru a include la un nivel de element sau de categorie.

Cumpărare rapidă, simplă și rapidă

Rețineți că clienții B2B nu sunt cumpărători de petrecere a timpului liber. Ei cumpără cu scop, deoarece locurile lor de muncă o cer. Utilizatorii B2B se concentrează pe reducerea costurilor prin prețuri mai bune și creșterea eficienței.

 • Eliminați necesitatea de a căuta articole achiziționate frecvent. Oferă caracteristici cum ar fi "grupele de produse" și "cartul salvat". Acestea vor oferi utilizatorilor flexibilitatea de a salva și categorisi articolele pentru următoarea achiziție.
 • Oferiți posibilitatea de a comanda dintr-un fișier CSV sau o foaie de lucru Excel. Comenzile în vrac pot permite utilizatorilor să construiască comenzi offline și pur și simplu să le copieze și să le lipiți sau să le încărcați într-un coș de cumpărături pentru o comandă rapidă.
 • Ajutați cumpărătorii oferind conținut de produs ușor de accesat și de distribuit. Achizițiile B2B sunt adesea complexe, necesitând multă cercetare. Furnizarea de conținut suplimentar – ghiduri, manuale, videoclipuri tutorial, cele mai bune practici și documente legate de industrie, cum ar fi fișele de siguranță și de specificații – pot economisi timp pentru cumpărători.

Capabilități la nivel de utilizator

Amintiți-vă că clienții B2B sunt întreprinderi, adesea cu sute sau chiar mii de cumpărători. Având un număr mare de utilizatori într-un singur cont necesită o platformă de comerț electronic care poate fi personalizată fiecărei companii și fiecărui utilizator.

 • Sprijin pentru prețuri și procese specializate. Dacă taxați diferite prețuri în rândul clienților, platforma dvs. trebuie să afișeze prețurile specifice clienților. Adesea, o platformă de comerț electronic va trage prețurile prin intermediul unui API pentru a le afișa online. Ia timp pentru a mapa nevoile specifice clientilor si pentru a defini cerintele detaliate ale clientilor.
 • Ajutați cumpărătorii să-și gestioneze cheltuielile online oferind capacități de aprobare a bugetului și a cărților. La un nivel de bază, aceasta oferă clienților posibilitatea de a avea utilizatori care pot construi căruțe, dar nu se pot verifica fără aprobare. Din experiența mea, atunci când clienții au acest nivel de control, aceștia vor adăuga mai mulți utilizatori la program, ceea ce va conduce la vânzări.
 • Consultați numerele de referință ale clienților dvs. pe cont propriu. Acest lucru va permite cumpărătorilor să caute folosind numerele acestora, precum și să facă paginile de produse și facturile mai utile.

Serviciu în derulare

Comerțul electronic facilitează automatizarea, ceea ce este bine. Cu toate acestea, așa cum am spus clienților, "Scopul nostru în comerțul electronic nu este să petrecem mai puțin timp cu dvs., ci să ne petrecem timpul cu dvs. într-un mod mai bun, să ne concentrăm asupra activităților cu valoare adăugată față de munca tranzacțională cu valoare redusă".

 • Asigurați-vă că clienții înțeleg că eficiența din comerțul electronic vă va permite să vă petreceți timpul ajutându-i să-și îmbunătățească afacerea.
 • Solicitați feedback frecvent la clienți prin intermediul unor sondaje și dialoguri unu-la-unu. Ambele sunt valoroase. Pentru a obține date mai bune din anchete, includeți un amestec de formate de întrebări și răspunsuri, cum ar fi Net Promoter Scor, să răspundă alegerilor care utilizează scala Likert ("Sunt de acord cu totul", "Sunt de acord", "Nu sunt de acord") și întrebări deschise (răspunsul este altceva decât "da" sau "nu"
 • Utilizați analizele de comerț electronic pentru a studia acțiunile clienților, cum ar fi ceea ce privesc și cum au ajuns acolo. Site-ul dvs. Web oferă date valoroase pentru a vă informa despre vânzări și operațiuni. De exemplu, utilizând analizele, puteți vedea categoriile, subcategoriile și elementele pe care le vizualizează clienții. Reluați acea informație vânzătorului, care se poate pregăti pentru conversații relevante.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *