Proiectele de comerț electronic pentru comerț variază de la modificarea unei întregi platforme la adăugarea de caracteristici și îmbunătățiri la cea actuală. Proiectele sunt adesea complicate, din experiența mea, cu obiective și straturi diferite ale factorilor de decizie.

În lipsa unei gestiuni atente, proiectele B2B pot depăși rapid bugetele și termenele inițiale. Elementele critice pot funcționa prost.

Din păcate, proiectele B2B eCommerce eșuate sunt comune. În acest post, voi aborda trei motive pentru eșecuri și cum să le evit.

Lipsa de planificare

Un motiv pentru eșec este că nu a fost suficientă planificare la începutul unui proiect pentru a înțelege pe deplin munca necesară. "Măsurați de două ori și reduceți o singură dată" se aplică dezvoltării web B2B. Planificați nu numai cerințele curente, ci și perspectiva pe termen lung.

  • Obiectivele afacerii. Fii clar pe obiectivele dvs. de comerț electronic B2B. Selectați platforma care vă va permite să atingeți aceste obiective. Asamblați un buget care să acopere găzduirea, marketingul, software-ul, dezvoltarea și suportul permanent.
  • Experiența utilizatorului. Planificați experiența utilizatorului. Luați în considerare o schiță a site-ului dvs. de comerț electronic care include cerințele sale privind conținutul – articole pentru articole, ghiduri PDF, specificații despre produse, sfaturi de întreținere, videoclipuri. Construiți cadre pentru pagini.

Scopul Creep

Încadrarea în domeniu se produce atunci când capabilitățile unui proiect depășesc cerințele inițiale. În mod obișnuit, acesta are legătură cu echipa de proiect și cu feedback-ul din timpul procesului de dezvoltare. Fii clar pe cine este decidentul final. Feriți-vă de intrare după o decizie critică care ar crea o reluare.

Prioritățile pentru site-ul dvs. vă vor îndruma deciziile pentru proiect. Luați în considerare aceste întrebări în timpul etapei de planificare pentru a vă menține proiectul pe drumul cel bun.

  • Care este cel mai mic set de caracteristici pe care ai putea să le lansi și apoi să le îmbunătățești în timp?
  • Care a fost obiectivul de afaceri pentru acest proiect când a fost aprobat? Aveți nevoie de o rentabilitate a investiției într-un anumit interval de timp? Dacă da, cum influențează fiecare caracteristică acest obiectiv?

Concentrați-vă mai întâi pe caracteristicile care ar oferi cele mai multe beneficii cu cel mai mic efort.

Luați în considerare împărțirea lucrării în sprinturi de două săptămâni cu o înțelegere a ceea ce va fi finalizat în fiecare sprint. Asigurați-vă că factorul decizional final revizuiește frecvent lucrarea și oferă feedback – pentru a menține sprintul (și proiectul) pe drumul cel bun.

Au o întâlnire zilnică cu "echipa de proiect". Se numește un standup, deoarece membrii echipei sunt adesea în picioare pentru a menține ședința scurtă. (Este uneori numit și un chill.) Dacă echipa dvs. este la distanță, întâlnirea se face prin intermediul telefonului audio, Skype, liniei de conferințe. Toți participanții ar trebui să furnizeze o actualizare a ceea ce au făcut de la ultimul standup, ceea ce fac în prezent și obstacolele pe care le întâmpină.

Amintiți-vă că există valoare în completarea funcționalității de bază, chiar dacă nu are totul în lista dvs. de dorințe originale. Rollați caracteristicile și îmbunătățiți-le apoi mai târziu.

Mesaje dezordonate

Datele bune, curate, sunt esențiale pentru comerțul electronic B2B. Puteți avea un site în mod eficient, dar experiența rezultată va fi slabă dacă datele dvs. sunt slabe, cum ar fi următoarele exemple:

  • Numele de produse și descrierile sunt cu caractere majuscule și scriuți în mod criptat, pentru că așa sunt stocate în sistemele dvs. backend.
  • Paginile categoriei conțin elemente cu același nume. Numai mărimea care apare la sfârșitul numelui este diferită – "Heater_550", "Heater_600", "Heater_650".
  • Căutarea de informații pentru a filtra nu este bine structurată în baza dvs. de date și, prin urmare, căutarea pe site este limitată.

Cum să reușești

Succesul vine în a avea o echipă experimentată care este orientată spre proces și comunică bine. Această experiență și proces vor ghida etapele de planificare, începând cu o direcție clară. Un proces bun va ajuta stabili priorități și să reducă creepul. Și o echipă experimentată vă va ajuta să planificați și nevoile de date, inclusiv datele produsului.

Adopta dezvoltare software agilă, care este un proces eficient și iterativ de lansări în curs de desfășurare și mai mici.

În cele din urmă, întâlniți-vă personal cu echipa de dezvoltare personal (în aceeași locație) cel puțin o dată la începutul proiectului. Construiește încredere și îmbunătățește dialogul.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *