Piața transfrontalieră online din Europa a reprezentat o cifră de afaceri de 95 de miliarde de euro în 2018. Aceasta corespunde unei cote transfrontaliere din totalul vânzărilor online în Europa de 22,8%. În aceste țări, 36 de miliarde de euro sunt generate de primele 500 companii transfrontaliere de comerț electronic.

Publicitate

Omul-canal Webinar

eTail este singurul eveniment în care puteți învăța și puteți conecta cu un grup incredibil de 80 de vorbitori de nivel înalt de vânzare cu amănuntul. Aflați de la începători inovatoare și perturbatoare omnichannel. Cu conținut creat de gânduri, formate interactive și un accent deosebit pe tehnologia de vânzare cu amănuntul, eTail este conceput pentru a vă asigura că atingeți excelența omnichannel și profitați cu unitate. Descărcați Agenda

Acestea sunt concluziile principale din prima ediție a Top 500 Cross-Border Retail Europe cercetare de către Comerțul transfrontalier în Europa. Prin acest studiu, organizația a dorit să măsoare performanța comercianților cu amănuntul transfrontalier cu sediul în Europa.

O notă cu privire la studiu: când cercetătorii vorbesc despre "Europa", vorbesc mai ales despre țările din Europa de Vest și Scandinavia, numite UE16.

Comerțul electronic transfrontalier în Europa: 137 miliarde de euro
Anul trecut, veniturile transfrontaliere din comerțul electronic din Europa (inclusiv cele de călătorie) au însumat 137 de miliarde de euro. Aceasta este o creștere de 13,2% față de situația cu un an înainte. Ponderea transfrontalieră a comerțului electronic total în Europa este de 22,8%.

Majoritatea comerțului transfrontalier provine de la comercianții cu amănuntul din UE
În cazul în care călătoria nu este inclusă, comerțul electronic transfrontalier reprezintă încă 95 de miliarde de euro, 55% din care este generat de comercianții cu amănuntul din UE, iar restul de 45% provin de la comercianții cu amănuntul care se află în afara Uniunii Europene.

În UE16, 36 de miliarde de euro sunt generate de cele mai mari 500 de comercianți cu amănuntul transfrontalier care se află în Europa. Un sfert din acești bani provin din piețele online, în timp ce 40% sunt generate de jucători pure. Când ne uităm la comercianții cu amănuntul din afara UE, 80% din vânzările transfrontaliere sunt generate prin intermediul piețelor on-line. Amazon conduce cu vânzări de 32 de miliarde de euro.

Consumatorii cred în comerțul electronic transfrontalier în Europa
"Unul din patru europeni apreciază avantajele comerțului electronic transfrontalier și solicită factorilor de decizie europeni să simplifice în continuare regulile fiscale și transfrontaliere", scrie Cross-Border Commerce Europe. "În ciuda lui Brexit, ei cred cu tărie într-un viitor promițător comerțul electronic transfrontalier în Europa.“

Comerțul electronic transfrontalier în Europa (2018).
Comerțul electronic transfrontalier în Europa (2018).

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *