Comerțul electronic transfrontalier devine din ce în ce mai popular în Europa. Dintre parcelele cumpărate transfrontalier anul trecut, 38% au fost achiziționate din China. Și consumatorii preferă din ce în ce mai mult să facă cumpărături peste granițe cu ajutorul telefoanelor lor smartphone.

Publicitate

Omul-canal Webinar

Obțineți sfaturi pentru a maximiza veniturile și pentru a minimiza riscul în fluxurile de canale omni. Aflați cum puteți reduce fricțiunea pentru a crește fidelitatea și vânzările clienților. Înregistrați-vă pentru Webinarul nostru Omni-Canal

Acestea sunt câteva dintre concluziile principale ale Contracte transfrontaliere de comerț electronic pentru comercianți printre 33.000 de cumpărători online transfrontalieri frecvente din 41 de țări diferite, efectuate de Corporația Internațională de Mesaje (IPC).

Așa cum sa spus, majoritatea parcelelor cumpărate transfrontalier provin din China, urmate de Statele Unite (15%), Marea Britanie (10%) și Germania (9%).

China cea mai populară destinație transfrontalieră pentru cumpărătorii din UE

În aproape toate țările din Europa, China este țara numărul unu din care cumpărătorii online au cumpărat cele mai recente achiziții transfrontaliere online. În Islanda (31%), Norvegia (37%), Suedia (32%), Finlanda (35%), Marea Britanie (50%), Danemarca (31% Spania (43%), Italia (35%), Grecia (39%), Letonia (56%), Germania (43%), Ungaria (61%) și Slovenia (43%). Doar în Irlanda (Marea Britanie: 59%), Belgia (Țările de Jos: 33%), Luxemburg (Germania: 59%), Elveția (Germania: 40%); alte țări sunt pe primul loc.

Textul continuă sub imagine.

Destinații de comerț electronic transfrontaliere pentru cumpărătorii din Europa.
Destinații de comerț electronic transfrontaliere pentru cumpărătorii din Europa.

În general, cei mai populari comercianți online pentru achizițiile transfrontaliere au fost Amazon (23%), Alibaba (16%), eBay (14%) și Wish (10%).

86% din comenzile olandeze dorite livrate la domiciliu

Atunci când consumatorii din întreaga lume fac comerț on-line transfrontalier, parcelele trebuie să le fie livrate. Studiul realizat de IPC arată că livrarea la domiciliu este locația cea mai frecvent utilizată pentru livrare. Media globală este de 68%, cu o rată de la 30% în Rusia și de 86% în Olanda.

74% dintre ruși aleg pentru livrare la oficiul poștal

Următoarea metodă de livrare cea mai frecvent utilizată este livrarea la un oficiu poștal, cu 23%. Această metodă este cea mai populară în Rusia, unde 74% dintre consumatori aleg pentru această locație. Este, de asemenea, o metodă populară de livrare în Islanda (62%) și Letonia (61%).

În nordice, preferă să se ridice la punctul de serviciu poștal

Cu toate acestea, în Nordică, colectarea coletelor la un post poștal este mult mai populară: în Suedia 67%, în Norvegia 67%, în Finlanda 56% și în Danemarca 45%. Comparați acest lucru cu media globală de 16% dintre cumpărătorii care doresc să-și ridice comenzile la un punct de servicii poștale.

Și 13% dintre cumpărători din întreaga lume au ales să-și ridice comenzile online la un magazin de colete curierat. Această metodă este deosebit de populară în rândul cumpărătorilor online din Franța (46%), urmată de Danemarca (29%). O stație de depozitare a parcelelor (10%) a fost utilizată cel mai frecvent în Finlanda (40%), Danemarca (36%) și Letonia (35%).

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *