2 Moduri Amazon vinde direct produsele unei mărci


Brandurile de pe piața Amazon par să creadă că nimeni nu își poate vinde produsele. Nu este adevărat. Surprinzător, chiar și Amazon în sine ar putea vinde produsele unei mărci fără acordul acesteia.

Amazon face acest lucru în două moduri, din experiența mea: prin „Oferte de depozit” și vânzare de prim-party. Prima este o problemă mică, de obicei. Dar acesta din urmă poate determina o marcă să piardă controlul asupra listărilor sale.

Amplasarea în râvnita „casetă de cumpărare” determină în mare măsură succesul produsului unui vânzător. Vânzătorii care folosesc îndeplinirea de către Amazon sunt adesea favorizați. Alți factori includ scorurile feedback-ului vânzătorilor, performanța transportului și prețul. Important este că Amazon va concura cu un brand pentru căsuța de cumpărare atunci când va vinde produsele mărcii.

Surprinzător, chiar și Amazon în sine ar putea vinde produsul unei mărci fără acordul acesteia.

Bunuri deteriorate sau pierdute

„Oferte de depozit” din Amazon vinde produse FBA care nu s-au returnat și care nu au fost returnate. Este o metodă obișnuită pentru Amazon să vândă mărfurile unei mărci. „Nesalabil” nu înseamnă că produsul este rupt sau inutilizabil. De multe ori, înseamnă că ambalajul este deteriorat. În mod similar, centrele de îndeplinire ale Amazonului vor pierde sau înlocui în mod greșit un articol.

Atunci când inventarul este deteriorat sau pierdut la un centru de îndeplinire, Amazon va rambursa vânzătorul și apoi îl va vinde ca nou sau ca nou. Pentru mărfurile deteriorate, numele vânzătorului scrie „Vândute de oferte Amazon Warehouse”. Articolele care au fost odată pierdute se citesc „Vândute și expediate de Amazon”. Totuși rareori este deteriorat sau pierdut inventarul FBA. Astfel, aceste cantități sunt mici.

Cu toate acestea, atunci când apare și Amazon revinde articolul, va încerca să câștige caseta de cumpărare cu un preț scăzut. Permițând Amazon să câștige caseta de cumpărare pe termen scurt va conduce vânzările și, prin urmare, va ajuta la eliminarea listării. Astfel, cel mai bine este să nu concurezi cu Amazon în acel scenariu.

Vânzări Amazon pentru prima parte

Cel mai îngrijorător mod în care Amazon ar putea vinde produsele unei mărci cumpără inventarul de la un furnizor autorizat și îl revinde. Nu există o soluție ușoară pentru această problemă. Identificarea sursei Amazon poate fi o provocare.

Una dintre sursele principale poate fi scurgerea în rețeaua de distribuție a unei mărci. Este important ca mărcile să aibă un acord cu toți distribuitorii care identifică canalele de vânzare aprobate și prețurile minime de vânzare. Astfel de acorduri pot împiedica vânzarea pe Amazon. În experiența mea, este aproape imposibil de identificat încălcătorii în afară de modificările cantităților și unităților comandate.

O altă sursă de inventar ar putea fi a producător terț. În absența unor acorduri adecvate, producătorul ar putea vinde produsul mărcii dvs. direct pe Amazon. Vânzarea ilicită este mai frecventă în cazul producătorilor off-shore.

Sursa finală de inventar pentru Amazon ar putea fi un falsificator, o companie care realizează produsul dvs. și care îl vinde către Amazon. Acest lucru se întâmplă rar, dar rămâne o posibilitate.

Fără a identifica sursa inventarului pentru prima parte a Amazonului, este aproape imposibil să o scoateți din listări și din caseta de cumpărare. Cheia pentru mărci, din nou, este de a avea acordurile potrivite. În caz contrar, un brand ar putea fi într-o luptă lungă pentru a recâștiga cutia de cumpărare – de pe Amazon.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *