Brandurile de pe piața Amazon par să creadă că nimeni nu își poate vinde produsele. Nu este adevărat. Surprinzător, chiar și Amazon în sine ar putea vinde produsele unei mărci fără acordul acesteia.

Amazon face acest lucru în două moduri, din experiența mea: prin „Oferte de depozit” și vânzare de prim-party. Prima este o problemă mică, de obicei. Dar acesta din urmă poate determina o marcă să piardă controlul asupra listărilor sale.

Plasarea în râvnita „casetă de cumpărare” determină în mare măsură succesul produsului unui vânzător. Vânzătorii care folosesc îndeplinirea de către Amazon sunt adesea favorizați. Alți factori includ scorurile feedback-ului vânzătorilor, performanța transportului și prețul. Important, Amazon însuși va concura cu un brand pentru cutia de cumpărare atunci când vinde produsele mărcii.

Surprinzător, chiar și Amazon în sine ar putea vinde produsul unei mărci fără acordul acesteia.

Oferte Amazon Warehouse

„Oferte de depozit” din Amazon vinde produse FBA pierdute sau nesalabile, returnate. Este o metodă obișnuită pentru Amazon să vândă mărfurile unei mărci. Numele vânzătorului scrie de obicei „Expediat și vândut de Amazon”. „Nesalabil” nu înseamnă că produsul este rupt sau inutilizabil. De multe ori, înseamnă doar că ambalajul este deteriorat sau obiectul a fost odată pierdut. Centrele de împlinire ale Amazonului sunt eficiente, dar nu sunt perfecte.

Atunci când inventarul este pierdut sau deteriorat la un centru de îndeplinire, Amazon va rambursa vânzătorul și apoi îl va vinde ca nou sau ca nou. Rareori inventarul FBA este pierdut sau deteriorat. Astfel, aceste cantități sunt mici.

Cu toate acestea, atunci când apare și Amazon revinde articolul, va încerca să câștige caseta de cumpărare cu un preț scăzut. Permițând Amazon să câștige caseta de cumpărare pe termen scurt va conduce vânzările și, prin urmare, va ajuta la eliminarea listării. Astfel, cel mai bine este să nu concurezi cu Amazon în acest scenariu.

Vânzări Amazon pentru prima parte

Cel mai îngrijorător mod în care Amazon ar putea vinde produsele unei mărci cumpără inventarul de la un furnizor autorizat și îl revinde. Nu există o soluție ușoară pentru această problemă. Identificarea sursei Amazon poate fi o provocare.

Una dintre sursele principale poate fi scurgerea în rețeaua de distribuție a unei mărci. Este important ca mărcile să aibă un acord cu toți distribuitorii care identifică canalele de vânzare aprobate și prețurile minime de vânzare. Astfel de acorduri pot împiedica vânzarea pe Amazon. În experiența mea, este aproape imposibil să identificăm încălcătorii în afară de modificările cantităților și unităților comandate.

O altă sursă de inventar ar putea fi a producător terț. În absența unor acorduri adecvate, producătorul ar putea vinde produsul mărcii dvs. direct pe Amazon. Vânzarea ilicită este mai frecventă în cazul producătorilor off-shore.

Sursa finală de inventar pentru Amazon ar putea fi un falsificator, o companie care fabrică produsul dvs. și care îl vinde către Amazon. Acest lucru se întâmplă rar, dar rămâne o posibilitate.

Fără a identifica sursa inventarului pentru prima parte a Amazonului, este aproape imposibil să o scoateți din listări și din caseta de cumpărare. Cheia pentru mărci, din nou, este de a avea acordurile potrivite. În caz contrar, un brand ar putea fi într-o luptă lungă pentru a recâștiga cutia de cumpărare – de pe Amazon.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *