Unul din opt achiziții online din Germania este trimis înapoi la comerciantul online. În prezent, 12% din produsele comandate online nu vor rămâne cu clientul. Acum doi ani, această cotă era încă la 10%.

Acesta este rezultatul un studiu comandat de asociația digitală Bitkom printre peste 1.000 de cumpărători online din Germania. Studiul arată că unul din trei cumpărători online trimite înapoi cel mult fiecare a zecea achiziție, în timp ce unul din patru trimite înapoi 10-25% din toate comenzile online. Și 14 la sută chiar revin peste 25 la sută din produsele pe care le-au comandat online.

Rata de returnare este mare în rândul îmbrăcămintei

Potrivit lui Julia Miosga de la Bitkom, ratele de întoarcere sunt deosebit de ridicate în categoriile de produse cum ar fi hainele și ele cresc de la an la an. Ea spune că pentru comercianții cu amănuntul online, adesea necesită mult efort pentru a se pregăti pentru revânzarea articolelor returnate. "La urma urmei, returnările nu înseamnă doar o pierdere a veniturilor, ci și costuri de personal și de proces, deoarece magazinele online trebuie să verifice elementele returnate și să le aducă înapoi în depozit".

Tinerii cumpărători și femei trimit o mulțime de articole înapoi

Sunt clienți online cu vârste cuprinse între 14 și 29 de ani care reprezintă cele mai multe profituri: în rândul acestui grup de vârstă, 18% din toate comenzile online sunt returnate. Femeile sunt, de asemenea, bine-cunoscute pentru rata mare de returnare: 15% din comenzile lor online vor reveni în cele din urmă la comerciantul cu amănuntul. Pentru bărbați, este doar 9%.

Reducerea numărului de returnări

În scopul de a reduce numărul de returnări, multe magazine online din România Germania s-ar baza deja pe informații detaliate despre produse și pe soluții digitale de servicii pentru clienți, cum ar fi chat live. "Cu cât există mai multe informații despre un produs, cu atât clientul își poate lua decizia mai bine și mai puține surprize la deschiderea pachetului", spune Miosga.

Ea dă exemplul anumitor comercianți cu amănuntul online care nu numai că informează clientul cu privire la dimensiunile pure de îmbrăcăminte, dar și cât de bine se potrivesc hainele. Și imaginile de 360 ​​°, fotografiile apropiate și videoclipurile despre produse ar trebui să ofere, de asemenea, cumpărătorului o imagine mai bună a produsului dorit.

Unii clienți vor păstra produsele returnate

Comercianții cu amănuntul online ar trebui, totuși, să țină cont de faptul că nu toate întoarcerile pot fi prevenite. Studiul arată că 51% dintre cumpărătorii online comandă ocazional produse online, cu intenția de a le trimite înapoi, deoarece doresc doar să încerce diferite dimensiuni de haine. 28 la sută fac acest lucru rar, 17 la sută uneori și 6 la sută chiar și în mod regulat.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *