11 valori cheie pentru evaluarea piețelor potențiale


Există zeci de piețe valoroase în toată lumea. Amazon, Walmart, eBay și Etsy sunt exemple. Dar fiecare piață are taxe, comisioane și reguli unice. Concurența poate varia foarte mult. Astfel, determinarea carei piețe se potrivesc cu produsele și audiența unui comerciant poate fi o provocare.

Ceea ce urmează sunt sfaturi pentru utilizarea datelor pentru identificarea (și optimizarea) piețelor pentru a vinde produsele dvs.

… determinarea carei piețe se potrivesc cu produsele și audiența unui comerciant poate fi o provocare.

Valorile cheie ale pieței

Marja de profit pe piață. Fiecare piață are propriile costuri și marje de transport. Cunoașterea marjei de profit pentru fiecare piață poate ajuta la stabilirea unei priorități în ceea ce privește locul de vânzare a produselor.

Volumul tranzacției. Nu toate piețele au același volum de vânzări. Piețele de nișă poate fi cu marjă mare, dar cu volum redus, în timp ce site-uri imense, cum ar fi Amazon și Alibaba, pot fi opuse: volum mare, marjă mică. Estimarea volumului tranzacțiilor se poate face prioritate pe baza profitului general, nu doar a procentului.

Competiție. Piețele de piață sunt de obicei foarte competitive. Produsele dvs. ar putea apărea lângă articole exacte sau foarte similare. Cu toții am văzut mai mulți vânzători pentru produsul identic pe Amazon. În funcție de marcă și articol, prețul dvs. va varia probabil în funcție de piețele pieței. Programele software care utilizează algoritmi pot potrivi automat prețurile dvs. cu concurenții. Puteți alege să nu oferiți anumite produse sau categorii pe diverse piețe și, în schimb, să le vindeți pe propriul magazin online.

Prețuri. Unii vânzători aleg același preț pe toate piețele. Alții stabilesc prețurile pe baza pieței. Atributele pentru diferențierea prețurilor includ culoarea sau textura. De asemenea, vă puteți asigura că site-ul dvs. web are întotdeauna cele mai mici prețuri, încurajând astfel cumpărătorii să cumpere direct de la dvs.

Costuri de livrare. Costurile de transport pot varia după platformă, cum ar fi folosirea îndeplinirii de către Amazon în raport cu furnizorii proprii de transport maritim. O piață ar putea avea în mare parte cumpărători autohtoni sau, alternativ, transfrontalieri. Dacă acestea din urmă, fiți pregătiți pentru costul suplimentar al transportului.

Public țintă. Piețele de piață pot atrage cumpărători diferiți. De exemplu, Etsy face apel la consumatorii care caută produse unice, în timp ce Walmart tinde să concureze la preț și la Amazon în ceea ce privește comoditatea și viteza de livrare. Oferiți produse în funcție de publicul pieței. Aceasta ar putea include extinderea internațională.

Cuvinte cheie. Dacă vindeți aceleași articole pe piețele de pe piață ca pe site-ul dvs., utilizați cuvinte cheie diferite în titluri, descrieri și chiar categorii de produse. Acest lucru va asigura că paginile proprii sunt proeminente la rezultatele căutării organice.

Costul pe conversie. Puteți plasa anunțuri pe Google, Facebookși pe piețele direct, cum ar fi Amazon Advertising. Fiecare opțiune va avea propriul cost pe conversie. Nu uitați că costul pe conversie ar putea fi mai mic pe piețele de piață, dar probabil că va fi mai dificil să convertiți cumpărătorul într-un client pe termen lung. Obținerea adresei de e-mail a unui client ar putea fi mai profitabilă pe termen lung decât realizarea unei singure vânzări pe Amazon. Nu uitați, de asemenea, să includeți costul pe conversie atunci când calculați rentabilitatea pentru fiecare produs și piață.

Inventar. Gestionarea inventarului și a îndeplinirii pe mai multe piețe poate fi dificilă, în special atunci când faceți singur, fără furnizori terți de logistică. Un sistem automatizat de gestionare a stocurilor multicanal este esențial.

Amplasarea produsului. Piețele de piață au de obicei proceduri unice pentru adăugarea de produse. Unele necesită foi de calcul enervante. Altele sunt manuale – încarcă individual fiecare fotografie și descrierea produsului. Luați în considerare timpul (și costul forței de muncă) pentru a plasa sau actualiza un produs atunci când evaluați profitul pe piață. Timpul necesar pentru a plasa un produs ar putea elimina orice profit.

Serviciu clienți. Returnările, schimburile și rambursările pot fi un coșmar atunci când vindeți pe mai multe piețe de piață. Politicile fiecăruia sunt probabil diferite decât cele proprii, ceea ce ar putea crește cheltuielile cu serviciul clienți. Țineți cont și de aceasta, atunci când evaluați rentabilitatea.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *